Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 17:19

ΤΑΜΑΣΟΥ: Αρνείται να αναγνωρίσει άλλον προκαθήμενο στην Ουκρανία – Το υπόμνημά του στην Ι. Σύνοδο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εμμένει στη θέση του να μην αναγνωρίζει τον μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο και να αντιτίθεται στην απόφαση του προκαθημένου του, αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, να τον μνημονεύσει ως προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου χαρακτηρίζει “αυθαίρετη, αντικανονική και κατάφορα αντίθετη στην εκκλησιαστική μας παράδοση” την κίνηση του αρχιεπισκόπου Κύπρου, την οποία τελικώς η Σύνοδος δεν αμφισβήτησε.

Ο κ. Ησαΐας σημειώνει βέβαια πως “τα ζητήματα αυτά δεν μπορεί να τεθούν υπό συζήτηση ή διαπραγμάτευση σε οιανδήποτε τάχα και συνοδική διαδικασία ούτε τελούν υπό έγκριση μιας ευκαιριακής, οριακής, μάλιστα, πλειοψηφίας”, παρά το γεγονός πως ήταν ένας από τους τέσσερις μητροπολίτες που είχαν ζητήσει από τον αρχιεπίσκοπο να συγκαλέσει Σύνοδο για να λάβει την απόφαση επί του ζητήματος.

Παρά τις αντιδράσεις του προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, αλλά και την αμφισβήτηση του αποτελέσματος της σημερινής συνεδρίασης της Συνόδου, ο μητροπολίτης Ταμασού, “ενδιαφερόμενος για την ενότητα της Εκκλησίας της Κύπρου”, δεν διακόπτει την μνημόνευση του Προκαθημένου του, δηλώνει όμως πως “επαφίεται στην αρχιερατική συνείδηση μου η μετά του Αρχιεπισκόπου συλλειτουργία λόγω της επιμονής του να μνημονεύει τον Επιφάνιο”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ