Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:49

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την τίμια χείρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με κάθε μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η πόλη των Τρικάλων υποδέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης την τιμία χείρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου από την ιερά μητρόπολη Πατρών.

Το χαριτόβρυτο λείψανο μετέφερε ο αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος και το υποδέχτηκαν έμπροσθεν του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων, ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος με την συμμετοχή πλειάδας κληρικών και με την παρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου.

Στην συνέχεια αφού εψάλη δέηση και τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας στον προαύλιο χώρο του ναού, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της τιμίας χειρός, πρός τον ιερό προσκυνηματικό ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, που είναι και ο πολιούχος της πόλης των Τρικάλων, όπου ακολούθησε μέγας πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του κ. Χρυσοστόμου.

Να σημειωθεί ότι η υποδοχή της τιμίας χείρας του Αγίου Ανδρέα από την Πάτρα, πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο για την μνήμη του Πολιούχου των Τρικάλων Άγιο Βησσαρίωνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ