Η πόλη των Ιωαννίνων θα τιμήσει τη μνήμη του πολιούχου αγίου Γεωργίου του νεομάρτυρος, με γνώμονα τα ισχύοντα μέτρα για τη διαφύλαξη των πολιτών από τη μάστιγα του κορωνοϊού κατά τις ακόλουθες τρεις ημέρες:

  • Σάββατο 16 Ιανουαρίου,
  • Κυριακή 17 Ιανουαρίου και
  • Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

και ώρα 7.00 έως 9.30 π.μ. θα τελεσθεί, χωρίς την παρουσία πιστών, Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς:

  • Αγίου Γεωργίου πλατείας Πάργης,
  • Αγίου Γεωργίου στο Σεπτό Οίκο του Νεομάρτυρος,
  • Ιερού Παρεκκλησίου Μητροπολιτικού Ναού επί του τάφου του Νεομάρτυρος
  • Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενορίας Περιβλέπτου και
  • Αγίου Παϊσίου.

Όπως ανακοινώνει η Μητρόπολη Ιωαννίνων, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, από τις 10.00 π.μ. και μέχρι τις 7.00 μ.μ. στους πέντε αυτούς Ιερούς Ναούς θα υπάρχουν για προσκύνηση από τους πιστούς αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μαζί με την Ιερά Εικόνα του.

Οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων και θα αποχωρούν αμέσως μετά την προσκύνηση για την αποφυγή συνωστισμού. Απαγορεύεται να παραμένουν στους Ιερούς Ναούς ή να συγκεντρώνονται σε ομάδες για υγειονομικούς λόγους.

Ακολούθως και από τις 7.00 έως τις 8.30 μ.μ. θα τελεσθούν Πανηγυρικοί Εσπερινοί στους πέντε αυτούς Ιερούς Ναούς χωρίς την παρουσία πιστών κατά την πρόβλεψη των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η μεταφορά και υποδοχή της εικόνος του Πολιούχου στο χώρο του μαρτυρίου του και η Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου δεν θα λάβουν χώρα, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Επισημαίνεται ότι οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται για προσκύνηση στους παραπάνω Ιερούς Ναούς κατά το εορταστικό τριήμερο που αφορά η παρούσα Εγκύκλιος, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις μετακίνησής τους, όπως αυτές ισχύουν, δηλαδή αποστολή SMS ή κατοχή εγγράφου για νόμιμη μετακίνηση.

Ετικέτες: