Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:25

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε ιερέας για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αθώος κρίθηκε ιερέας που παραπέμφθηκε σε δίκη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού και διέγερση σε ανυπακοή το διάστημα της πρώτης «καραντίνας» τον Απρίλιο του 2020.

Πρόκειται για ιερέα που λειτουργεί σε ναό των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Την παρέμβαση είχε προκαλέσει δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα, σύμφωνα με το οποίο ο ιερέας παραβίασε τα μέτρα την Μεγάλης Παρασκευή, ανοίγοντας την εκκλησία και επιτρέποντας σε πιστούς να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο. Ο ίδιος φέρεται δε κατά το δημοσίευμα (που υιοθετήθηκε στη δικογραφία), να ήταν εναντίον των μέτρων και των εμβολίων, «διχάζοντας» με το λόγο του τους πιστούς.

«Καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες μέσα στον ναό να διατηρήσουμε την ηρεμία και τη γαλήνη ανάμεσα στους πιστούς και να προστατεύσουμε την υγεία τους», ανέφερε στην απολογία του ο ιερέας, τονίζοντας ότι το ζήτημα των εμβολίων είναι ζήτημα της ιατρικής κι όχι πνευματικό. Για το ότι επέτρεψε στους πιστούς να προσκυνήσουν απολογήθηκε ότι ακολούθησε την σχετική εγκύκλιο της μητρόπολης στην οποία υπάγεται και το προσκύνημα διήρκησε μόλις μία ώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ