Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 5:27

Σαράντα ημέρες χωρίς τον αγαπητό ιερέα π. Ανανία Κουστένη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ – Αναστάσιος Βόπης Στον ιερό ναό του αγίου Ανδρέα στα Πετράλωνα τελέστηκε σήμερα το πρωί μέσα σε κλίμα συγκίνησης το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού αρχιμανδρίτη κυρού Ανανία Κουστένη σαράντα ημέρες μετά την εκδημία του.

Προηγήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία την οποία τέλεσε ο επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Σιλουανό Ιωάννου και πλειάδας κληρικών.

“Ο π. Ανανίας πάντα προσπαθούσε να μας ενώσει με το Χριστό και την Εκκλησία αυξάνοντας έτσι το θερμόμετρο της πίστης μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλόθεος μιλώντας για τον «αγαπητό παπά των Εξαρχείων» και πρόσθεσε πως “ο  ίδιος έβαζε στην άκρη τους συναισθηματισμούς και μας βοηθούσε και εμάς να σταθούμε στα πόδια μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πέρα από τα πρόσωπα και τους συναισθηματισμούς που πολλές φορές μας αλλοίωναν και μας πίκραιναν και να συνεχίσουμε έτσι να αγωνιζόμαστε μέσα στη ζωή της Εκκλησίας”.

Παράλληλα, ο επίσκοπος Ρωγών συμπλήρωσε πως “ο παππούλης υπήρξε ένας γνήσιος και πάνσοφος άνθρωπος εμφορούμενος από τον παράκλητο και το Άγιο Πνεύμα που αγωνίστηκε για να είναι η ζωή μας κοντά στο Χριστό”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως ο ίδιος για πολλές δεκαετίες “στήριξε, ποίμανε, δίδαξε, καθοδήγησε, προσευχήθηκε και σκέπασε πολλούς από εμάς. Σήμερα από εκεί ψηλά που βρίσκεται και μας βλέπει σίγουρα θα χαίρεται για όλους εμάς που συνεχίζουμε ως χριστοφόροι μέσα στην Εκκλησία”, κατέληξε ο κ. Φιλόθεος.

Στο τέλος, ο επίσκοπος Ρωγών ευχαρίστησε θερμά την καθηγουμένη της ιεράς μονής αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, Γερόντισσα Τιμοθέη για την παρουσία της αλλά και όλους τους πιστούς που προσήλθαν από διάφορα μέρη ώστε να συμπροσευχηθούν όλοι μαζί για την ανάπαυση της ψυχής του εμβληματικού ιερέα της Ορθοδοξίας.

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο π. Ανανία Κουστένη

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο π. Ανανία Κουστένη στον ιερό ναό αγίου Ανδρέα στα Πετράλωνα. Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης

Posted by Orthodoxia.Info on Wednesday, June 23, 2021

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ