Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 17:41

Ποιοι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους το συνέδριο του περιοδικού ΘΕΟΛΟΓΙΑ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώσει ότι το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία με γενικό τίτλο: «Η Ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας» το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 11 έως 14 Οκτωβρίου θα τιμήσουν διά της παρουσίας τους Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Η Α.Θ.Π. ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος υπό του Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, του Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, του Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχου κ. Αετίου, Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ελευθερίου Χρυσοχόου, του Ιερολογ. Πατριαρχικού Διακόνου κ. Επιφανίου Kamianovych και συνεργατών αυτού εκ των Γραμματέων του Πατριαρχείου.

Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’. ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, κατά την έναρξη του Συνεδρίου θα αντιπροσωπεύσει τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας μέχρι την άφιξη αυτού την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεώργιος μετά του Ιερολ. Διακόνου κ. Μιχάλη Νικολάου. Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος μετά του Ιερολ. Διακόνου κ. Topanxha Vital.

Επίσης, θα εκπροσωπηθούν οι κάτωθι Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες:

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας και την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη θα εκπροσωπήσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Βερροίας και Αλεξανδρέττας (Χαλέπι) κ. Εφραίμ και ο Θεοφ. Επίσκοπος Σελευκείας κ. Ρωμανός.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’ θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, μετά του εν Αθήναις Εξάρχου του Παναγίου Τάφου Πανοσ. Αρχιμ. Ραφαήλ Γρίβα.

Την Εκκλησία της Σερβίας και την Α.Μ. τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο θα εκπροσωπήσει ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπρανιτσέβου κ. Ιγνάτιος.

Την Εκκλησία της Ρουμανίας και την Α.Μ. τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Μπουζαίου και Βραντσέας κ. Κυπριανός και ο Αιδεσιμολ. π. Γεώργιος Holbea.

Την Εκκλησία της Βουλγαρίας και την Α.Μ. τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ (Λευκουπόλεως) κ. Πολύκαρπος και ο Ιερολ. Διάκονος Simeon Borisov Ivaylov.

Την Εκκλησία της Γεωργίας και την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Μιτσχέτης και Καθολικό Πατριάρχη πάσης Ιβηρίας (Γεωργίας) κ. Ηλία Β’  θα εκπροσωπήσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Ταο-Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρος (Τσουάτζε), ο Σεβ. Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας (Γβαζάβα) και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Zviadadze.

Την Εκκλησία της Πολωνίας θα εκπροσωπήσουν οι Ελλογιμώτατοι καθηγητές Θεολογίας κ. Jerzy Ostapczuk και Jerzy Betlejko.

Επιπλέον, θα παραστούν οι επικεφαλής των Αυτονόμων Ορθόδοξων Εκκλησιών:

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων, μετά του Ιερολ. Διακόνου Andreas Salminen και του ελλογιμ. κ. Jelisei Heikkila.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, καθώς και από την Ημιαυτόνομο Εκκλησία της Κρήτης ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ