Τε, 12/06/24 | 18:25

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Η Ιερά Σύνοδος τίμησε τον προστάτη της άγιο Φώτιο στην μονή Πεντέλης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνέδριο στην μνήμη του Μεγάλου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώθηκε στο Συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης.

Πριν την έναρξη του συνεδρίου στην Ιερά Μονή Πεντέλης προηγήθηκε θεία λειτουργία, στην οποία προεξήχε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια Καινής Διαθήκης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η λάμψη του αρχαίου κόσμου υπό το Φως του Αγίου Φωτίου. Μετακένωση και μεταλειτουργία του κλασικού πολιτισμού στον χριστιανικό».

«Η εκκλησία μίλησε, έδωσε το μήνυμα στον λαό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όταν κλήθηκε να κάνει σχόλιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.  Ερωτηθείς αν ο κόσμος έχει διχαστεί μετά την ανάγνωση της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου στους ναούς, απάντησε, «Μην ρωτάτε εμάς, να ρωτήσετε άλλους». 

Αναφορικά με τη δήλωση του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, ότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτος στην εκκλησία όποιος βουλευτής ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολίασε, «εμείς αυτό που είχαμε να πούμε, αυτό που πιστεύουμε, αυτό που ζει η εκκλησία και η πατρίδα μας 2.000 χρόνια, αυτό στηρίζουμε. Τώρα, εκείνοι οι οποίοι έχουν τις φαεινές ιδέες για να αλλάξουν τα πράγματα». 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ