Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 16:48

Η πανήγυρη του Αγίου μεγαλομάρτυρα Μηνά στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρα Μηνά του Αιγυπτίου τίμησαν στην ενορία του Αγίου Παύλου Περιστερίου, όπου στεγάζεται παρεκκλήσιο του εορτάζοντος Αγίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. “Πάντων Χαρά” Καλετζίου και ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Κορίνθου, Αρχιμανδρίτη Άνθιμο Παπαλεξόπουλο και ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Στον Θείο λόγο, τον οποίο εκφώνησε ο π. Άνθιμος, τόνισε πως “Ο θάνατος των μαρτύρων αποτελεί παρηγοριά των πιστών. Μας παροτρύνουν να ακολουθήσουμε τον δρόμο της αρετής, περιφρονώντας το φόβο του μαρτυρίου. Το μαρτύριο αποτελεί παρρησία των Εκκλησιών, σύσταση του Χριστιανισμού, κατάλυση του θανάτου, απόδειξη της Αναστάσεως, γελοιοποίηση των δαιμόνων. Οι Άγιοι αποτελούν παρηγοριά για τα δεινά, που μας μαστίζουν σήμερα, αλλά και αιτία υπομονής”.

Χαρακτήρισε τον Άγιο Μηνά, αντιστασιακό, καθώς “εναντιώθηκε σθεναρά στην αμαρτία της εποχής του, στην ειδωλολατρεία, αντιθέτως έδειξε ανδρεία μπροστά στον θάνατο. Έτσι και εμείς καλούμαστε να αντισταθούμε στο κατακάθι της αμαρτίας.

Προ της απολύσεως, ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον π. Άνθιμο, όσο και την Ηγουμένη Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη για τη μεταφορά της κάρας της Οσίας Υπομονής, τα οποία θα παραμείνουν στο Ναό, έως το απόγευμα της Δευτέρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ