Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:01

Ο μητροπολίτης Περιστερίου χειροτόνησε πρεσβύτερο τον κληρικό της ταπείνωσης και της μελέτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την ευχή να βιώνει την ιερωσύνη ως μαρτυρία και μαρτύριο έδωσε ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης στο νέο πρεσβύτερο που χειροτόνησε σήμερα το πρωί.

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναο αγίου Παύλου Νέων Σεπολίων, ο μητροπολίτης Κλήμης τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Χρηστού Τσεκούρα, της πρώτης του χειροτονίας ως Επίσκοπος Μεθώνης.

Ο κ. Κλήμης εξήρε την αφοσίωση, την ταπείνωση και την μελέτη του νέου ιερέα λέγοντας “όλο αυτό το διάστημα της διακονίας σου κοντά μου, σχημάτισα την εικόνα ενός αφοσιώμενου διακόνου που ζει, δραστηριοποιείται και διακονεί τον Θεό και την Εκκλησία”.

Σε άλλο σημείο τόνισε τις δυσκολίες της νέας αποστολής που αναλαμβάνει λέγοντας πως “η ιερωσύνη είναι μαρτυρία και μαρτύριο. Ο κληρικός που ακολουθεί πιστά τα λόγια του Ευαγγελίου, δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει το μυστήριο της θυσίας”.

Ο νέος κληρικός είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφίας με σπουδές μεταπτυχιακές και διδακτορικό στην βυζαντινή Φιλοσοφία.

Ο μητροπολίτης Περιστερίου κάλεσε τον νέο πρεσβύτερο να συνεχίσει να διακονεί τον Επίσκοπό του με αφοσίωση όπως όλα αυτά τα χρόνια.

Είσαι ο κληρικός της ταπείνωσης, της προσευχής και της μελέτης. Είσαι ο κληρικός της βιβλιοθήκης και των σπουδαστηρίων, αυτό άλλωστε αποδεικνύουν οι σπουδές. Δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν καλόι ποιμένες, που είναι δούλοι Κυρίου. Να μένεις κοντά στον Επίσκοπό σου με ορθόδοξο φρόνημα. Γιατί ο Επίσκοπος είναι ο πνευματικός πατέρας όλων των κληρικών. Ετσι οραματίζομαι την πορεία της διακονία σου. Έτσι θέλω να είναι η πορεία όλων των κληρικών της Μητροπόλεως Περιστερίου, δίπλα στον μητροπολίτη τους. Ετσι πραγματοποιείται η διαφύλαξη της αποστολικής παραδόσεως”.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Περιστερίου απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Χρήστο, επαναλαμβάνοντας μια φράση του Καθηγητή Τρεμπέλα. “Αν βρεις κληρικό, ήπιο, καλό και να ξέρει γράμματα, τότε βρήκες τον τέλειο κληρικό. Στο πρόσωπο του π. Χρήστου Τσεκούρα βρήκα έναν πράο κληρικό, με ταπείνωση και υπακοή στον Επίσκοπό του. Και πιστεύω πως ο νέος βλαστός της νέας διακονίας θα συμβαλλει ώστε να βλαστήσουν ζωντανά κλωνάρια, αφοσιωμένοι κληρικοί στο σωμα της Εκκλησίας”.

Ο νέος κληρικός θα τοποθετηθεί εφημέριος στο ναό του πολιούχου Αγίου Αντωνίου.

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μανώλαρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ