Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 0:24

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ - ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΚΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ - ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΡΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ

Ομιλητής σε ημερίδα ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ομιλητής στην ιδιαιτέρως επιτυχημένη ημερίδα της ΑΜΚΕ ALYSOS ALERT με θέμα την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και τους πρόωρους γάμους στην κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε  το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, με την συμμετοχή εξαιρετικών ομιλητών, μεταξύ των οποίων η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης, ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ηρακλής Μοσκώφ, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η Διευθύντρια της Α21 Greece κα Μαρίνα Ντονοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ALYSOS ALERT κα Χριστίνα Χαλιλοπούλου, η οποία ήταν και η οικοδέσποινα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αφού ανέπτυξε τις θέσεις του πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά την πάγια θέση του για συνέργειες μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας και ιδιωτικών φορέων για την αντιμετώπιση τόσο σύνθετων κοινωνικών προβλημάτων, καθώς και την σταθερή του άποψη για ολοκληρωτική ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων στο σχολείο και την κοινωνία μέσα από στοχευμένες δράσεις, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η πολιτισμική τους ταυτότητα, κάλεσε και την τοπική αυτοδιοίκηση να συνεισφέρει με κάθε δυνατό μέσο, ώστε η κοινωνικοπρονοιακή υποστήριξη των Ελλήνων Τσιγγάνων να είναι ουσιαστική και ολόπλευρη.

έλος υπογράμμισε ότι η δεκαετής εμπειρία και τεχνογνωσία της Μητροπόλεως Ιλίου πάνω στα θέματα που αφορούν οριζόντιες δράσεις μεγάλης και μεσαίας κλίμακας για την αντιμετώπιση των φλεγόντων θεμάτων που απασχολούν τις κοινότητες των Τσιγγάνων, είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να έχει πρόσβαση σ’ αυτή και επιθυμεί να προσφέρει έργο που θα ανακουφίσει την ευάλωτη αυτή ομάδα των αδελφών μας και συνεχάρη την κα Χαλιλοπούλου και τους συνεργάτες της για το έργο που επιτελούν.

Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κας Σοφίας Βούλτεψη στο τεράστιο έργο που επιτελούν ο κ. Αθηναγόρας και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά» και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως κ. Δημήτρης Ανυφαντάκης, σχετική με την σχολική και κοινωνική ένταξη των Τσιγγανοπαίδων και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Ιερά Μητρόπολή μας στις περιοχές που κατοικούν μεγάλοι πληθυσμοί Τσιγγάνων και που έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα, αποτελώντας σημείο αναφοράς για κάθε συλλογική δράση στο άμεσο μέλλον, αναφερόμενη και στις μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, με την συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και γονέων Ρομά με αξιέπαινα αποτελέσματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ