Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 22:28

Ο εσπερινός της Συγχωρήσεως στον καθεδρικό ναό του Σύδνεϋ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρουσία πλειάδας κληρικών και πλήθους ευσεβών πιστών, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στον ονομαζόμενο «Εσπερινό της Συγχωρήσεως» χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος ομίλησε καταλλήλως για το ορόσημο της εισόδου μας στην ευλογημένη περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Εστίασε καταρχάς στο ιδιόμελο: «Ἔλαμψεν ἡ χάρις σου Κύριε, ἔλαμψεν ὁ φωτισμὸς τῶν ψυχῶν ἡμῶν», το οποίο εψάλη κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, και παρότρυνε όλους να πραγματοποιούν «έργα του φωτός», διότι εκεί ευρίσκεται ο Χριστός και η χάρις του Παναγίου Πνεύματος.

Στη συνέχεια, απαριθμώντας τις προϋποθέσεις για την πνευματική προετοιμασία μας ενόψει του εορτασμού της Αναστάσεως του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσευχή, τη νηστεία και την ελεημοσύνη, καθώς επίσης στην αποφυγή της κατακρίσεως και της διαταράξεως της εσωτερικής ειρήνης των συνανθρώπων μας. «Βάλτε αυτόν τον στόχο για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή», σημείωσε, «να αποφύγετε την κρίση εναντίον του πλησίον». «Διότι όταν κρίνεις τον πλησίον και τον πληγώνεις με αυτά τα οποία λες, τότε διασπάς την ειρήνη του αδελφού», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Κατακλείοντας, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος ευχήθηκε σε όλους καλό πνευματικό αγώνα και, κατά το έθος της Εκκλησίας μας, αντάλλαξε τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως με τους παρισταμένους Επισκόπους, κληρικούς και πιστούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ