Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 19:54

O πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Ειρήνη Γαλατσίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με πανηγυρικό τρόπο εόρτασε χθες η περιοχή του Γαλατσίου τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από τον μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό και δεκάδες ιερείς.

Ο κ. Γεώργιος στην ομιλία του προς τους πιστούς έκανε εκτενή αναφορά στον βίο της Αγίας Ειρήνης, ενώ τόνισε ότι “Μέσα σε αυτήν την αναστάσιμη ατμόσφαιρα η Εκκλησία μας καλεί να βιώσουμε τη χαρά που πηγάζει από το κενό μνημείο. Της νίκης του Χριστού απέναντι στη φθορά και το θάνατο. Αλλά και το δικό μας καθαγιασμό, έως τη δική μας ανάσταση. Καλούμαστε λοιπόν να βιώσουμε τη χαρά, που μας χαρίζει ο Χριστός με την Ανάστασή του”.

Λίγο προ της απολύσεως ο προιστάμενος του Ναού π. Τίτος Γαρεφαλάκης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γεώργιο για την παρουσία του να χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό.

Ο ναός ήταν κατάμεστος από εκατοντάδες πιστούς, ενώ το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, αλλά και πολλοί ακόμα τοπικοί φορείς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ