Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:07

ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

Ιερώνυμος: “Να καθρεφτιστούμε στις καρδιές των αθώων παιδιών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το πρωί εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Παρέστησαν Μεταξύ άλλων οι μητροπολίτες Θηβών κ. Γεώργιος και Φθιώτιδος κ. Συμεών, αναπληρωτής πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Προστασία Μητρικών Έργων Σταμ. και Ελ. Βαφειαδάκη» και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Η Διευθύντρια του Σταθμού κ. Κατερίνα Ράπτη καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην εκδήλωση τονίζοντας την ιδιαίτερη συμβολική σημασία της 25ης Μαρτίου.

Ο Μητροπολίτης Θηβών χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εκδήλωση, ιδίως αυτές τις μέρες, που βιώνουμε τον πόνο του πολέμου στην Ουκρανία. Με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τις εορταστικές εκδηλώσεις ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως η Εκκλησία ήταν η πρώτη που έδωσε το μεγάλο στίγμα για το πώς, το γιατί και υπό ποιες προϋποθέσεις οι πρόγονοί μας, μας χάρισαν την Ελευθερία και ευχήθηκε τα βιώματα που απορρέουν από τη θυσία τους να μας εμπνέουν και να μας στηρίζουν σε αυτήν την δύσκολη στιγμή.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος σημείωσε πως ο Παιδικός Σταθμός που είναι αφιερωμένος στον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου» γιορτάζει την δική του «ονομαστική» εορτή και ευχήθηκε να έχει πρόοδο και πάντοτε χαρούμενα παιδιά. Επεσήμανε ότι το «Βαφειαδάκειο» Ίδρυμα θα στηρίζει πάντοτε την προσπάθεια αυτή, ενώ έκανε γνωστό ότι με αφορμή την συμπλήρωση εξήντα ετών από την ίδρυση του Ιδρύματος αποφασίστηκε να προκηρυχθεί και να χρηματοδοτηθεί υποτροφία, ώστε να γίνει η συγγραφή μίας διατριβής πάνω στο έργο του ζεύγους Σταμάτη και Ελένης Βαφειαδάκη, καθώς και στην προσφορά τους στην Εκκλησία. Παράλληλα, τον Οκτώβριο θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους μίλησαν, έδειξαν και δίδαξαν. «Στις καρδιές αυτές των παιδιών να κοιτάξουμε να καθρεφτιστούμε» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος και προσέθεσε ότι καλούμαστε να κάνουμε πράξη τα λόγια του Κυρίου, δηλαδή να στραφούμε και να γίνουμε σαν αυτά τα παιδιά και να αποκτήσουμε τις αθώες καρδιές τους. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η λειτουργία ενός ακόμη παιδικού Σταθμού στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σχεδιάζεται και ένα αθλητικό κέντρο για τις νέες και τους νέους της περιοχής.

Ο παιδικός σταθμός «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» λειτουργεί υπό την ευθύνη του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος και του Οργανισμού «Εκκλησιαστική Μέριμνα». Προσφέρει καθημερινά πρωινό στα παιδιά, ενώ ποικίλλουν οι δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως μαθήματα αγγλικών, ξεναγήσεις σε μουσεία, γυμναστική και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ