Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:04

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου ο θεμέλιος λίθος του κέντρου κειμηλίων Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το θεμέλιο λίθο του κέντρου κειμηλίων και αρχείου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ στα Οινόφυτα Βοιωτίας έθεσε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος ο οποίος αμέσως μετά αναφέρθηκε στην δημιουργία του εν λόγω χώρου, ο οποίος όπως είπε είναι καρπός της αγάπης του αρχιεπισκόπου και ευχήθηκε στον μακαριώτατο «δύναμη και υγεία.

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Θηβών αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους και σημείωσε ότι, «το έργο αυτό είναι ένα κτήριο που θα στεγάσει το αρχείο το δικό μου όχι ως προσώπου αλλά ως αρχιεπισκόπου» και μοιράστηκε συγκινημένος εικόνες από τότε που ήταν παιδί και ζούσε στα Οινόφυτα.

Στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του αρχιμανδρίτη Απόστολου Καβαλιώτη, διευθυντή του γραφείου ευρωπαϊκής διασύνδεσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον τίτλο «Χαρούμενα Γενέθλια».

Για το βιβλίο μίλησαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο Σίμος Κεδίκογλου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Δημήτρης Σκάλκος, Γεν. Γραμ. Δημοσίων Επενδύσεων Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Γεώργιος Διδασκάλου, Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού, η Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ και η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Α΄ Αντιπρόεδρος ΕBEA

Επίσης, αποσπάσματα από το παραμύθι διάβασε η ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η διευθύντρια της βιβλιοθήκης κα Αδαμαντία Λιάπη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε το έργο και τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην βιβλιοθήκη.

Παρέστησαν ακόμη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο Πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, διευθυντές υπηρεσιών της αρχιεπισκοπής, βουλευτές, τοπικές αρχές, κλήρος και λαός.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ