Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:05

Μηνύσεις κατά αντιεμβολιαστών κατέθεσε ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μήνυση κατά δύο αρνητών κατέθεσε ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος κατηγορώντας τους κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, οι δύο πολίτες καταφέρονταν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Δράμας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που προκάλεσε την αντίδρασή του με την προβλεπόμενη νομική διαδικασία. Η αστυνομία εντόπισε τους δύο εμπλεκόμενους οδηγώντας τους έτσι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η Εισαγγελία ωστόσο αποφάσισε να οριστεί τακτική δικάσιμος και τους άφησε ελεύθερους.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο ζήτησαν συγγνώμη για τα όσα είχαν δημοσιεύσει για τον ιεράρχη, ενώ κατέβηκε και η σχετική ανάρτηση. Από την πλευρά του όμως ο μητροπολίτης Δράμας τόνισε πως η μήνυση θα προχωρήσει. “Πως θα γίνει με ένα συγγνώμη τελειώνουμε; Θα γίνει η διαδικασία κανονικά και μετά να μιλήσουμε και για τη συγγνώμη. Ειδάλλως δεν επέρχεται και η συνέτιση στους ανθρώπους αυτούς”, ξεκαθάρισε ο κ. Παύλος.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

“Προ τριών ημερών περίπου περιήλθε σε γνώση μου ότι μέσω του διαδικτύου κάποια πρόσωπα διέσπειραν ψεύδη για το πρόσωπό μου. Όχι αυτά τα κατά χιλιάδες που διακινούνται την περίοδο αυτή της πανδημίας για τα οποία και ανεχόμαστε και συγχωρούμε τους Χριστιανούς. Το ένα από μία κυρία έλεγε ότι ο μητροπολίτης Δράμας απαγόρευσε να ενταφιάζονται οι θανόντες από τον covid με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί μια αναστάτωση αρνητική για το πρόσωπό μου και να διασπείρεται το ψεύδος στην κοινωνία μέσω του διαδικτύου. Κάτω από τον σχολιασμό αυτής της ψευδούς ειδήσεως κάποιος κύριος έγραψε τα εξής, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία μου: “Ιδού ο πουλημένος, ο αντίχριστος, ο μασόνος”. Εξετόξευσε τις τρεις βαρύτερες κατηγορίες που μπορεί να εκτοξεύσει άνθρωπος για έναν κληρικό και μάλιστα έναν επίσκοπο. Ότι δηλαδή έχω δωροδοκηθεί από κάπου, ότι είμαι αντίχριστος, εγώ που είμαι εις τύπον Χριστού εις την τοπική εκκλησία της Δράμας και ότι είμαι μασόνος.

Κατευθύνθηκα στο αστυνομικό τμήμα της Δράμας και κατέθεσα μηνυτήριο αναφορά. Η Αστυνομία κινήθηκε ταχύτατα. Συνελήφθησαν οι άνθρωποι αυτοί και εντέλει αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν ξέρουμε πότε θα οριστεί δικάσιμος. Παραπέμπεται, δηλαδή, το θέμα στις καλένδες και παραμένει ο διασυρμός του προσώπου μου. Δεν υπάρχει για κληρικό μεγαλύτερη κατηγορία από αυτή την τριπλή την οποία συγγνώμη αποπτύω μετ’ αγανακτήσεως και λυπούμαι πάρα πολύ για την αντιμετώπιση την οποία έτυχα”, κατέληξε ο ιεράρχης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ