Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 12:21

ΔΡΑΜΑΣ: Υποκρισία πίσω από τις διαμαρτυρίες για την Σουμελά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια διαφορετική οπτική στο θέμα της βεβήλωσης της Μονής της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα κομίζει στον δημόσιο διάλογο, ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, που δεν διστάζει να κάνει λόγο για «υποκρισία» των ημετέρων που εκφράζουν διαμαρτυρία.

Ο Πόντιος Ιεράρχης που επι σειρά ετών έχει υπηρετήσει ως ηγούμενος της Μονής της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο και είναι γνωστός για τις δράσεις του υπέρ της διατήρησης της μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και του επαναπατρισμού κλεμμένων εθνικών και θρησκευτικών από την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, υπενθυμίζει με δήλωση του πως και στην Ελλάδα διαδραματίζονται αντίστοιχες καταστάσεις που κατά τον ίδιο είναι δείγματα «πνευματικής παρακμής».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ

«Σχετικά με το ατυχές συμβάν εις την ιστορικήν Μονήν της Παναγίας Σουμελά, θεωρώ μέγιστη υποκρισία την διαμαρτυρία των ημετέρων.

Το παρήγορον είναι ότι η κοινωνία της Τραπεζούντος ενοχλήθηκε και εκφράστηκε αρνητικά για την απρέπεια που συντελέστηκε στην Μονή.

Διαμαρτυρόμεθα την στιγμή που στους εν Ελλάδι ναούς διοργανώνουμε συναυλίες, τα ιερά μυστήρια τελούνται σε κτήματα και βράχους με ανευλαβή τρόπο χάριν του χρήματος, διδάσκαλοι στην Κρήτη διώκονται διότι οι μαθητές κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων καθώς και άλλα πολλά, που προβάλουν καθημερινά την πνευματική μας παρακμή.

Λησμονούμε ότι ο Θεός επιλέγει άλλους για να καταδείξει την δικήν μας αποστασίαν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ