Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 2:09

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Ένας χρόνος χωρίς τον μητροπολίτη Δράμας Παύλο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας τελέστηκε σήμερα το πρωί το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου.

Συλλειτούργησαν, οι μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Φιλίππων κ. Στέφανος και Δράμας κ. Δωρόθεος, ενώ στην θεία λειτουργία μίλησε για το νόημα της Κυριακής των Μυροφόρων ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος του μνημοσύνου, ο μητροπολίτης Δράμας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και μίλησε κατάλληλα για τον προκάτοχό του επισημαίνοντας πως, «ο μακαριστός μητροπολίτης Παύλος εν ζωή είχε μια πληθωρική αίσθηση ζωντάνιας. Μετέδιδε την αίσθηση της ζωντάνιας σε ό,τι έλεγε, σε ό,τι κήρυττε και έγραφε, σε ό,τι έπραττε και επιχειρούσε, σε ό,τι δημιουργούσε και σε ό,τι ανακαίνιζε, σε ό,τι διεκδικούσε και σε ό,τι διαμαρτυρόταν».

Όπως τόνισε μάλιστα τίμησε τη Δράμα, «συνοδεύοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην  Ίμβρο, στην Καππαδοκία και στη Σουμελά. Τίμησε τη Δράμα, ανακομίζοντας τα ιερά λείψανα και μεταφέροντας την τιμή του οσίου Γεωργίου του νέου Ομολογητή παντού μέχρι και τη Γεωργία και τη Ρουμανία. Τίμησε τη Δράμα, υποδεχόμενος πανηγυρικά και συμβολικά την πρώτη έμμεση επιστροφή από τα κλαπέντα κειμήλια της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης. Τίμησε τη Δράμα, καθιερώνοντας στον ωραιότατο νέο ναό την απόδοση ευλαβικής τιμής και ιστορικής ευγνωμοσύνης στον από Δράμας ιερομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης».

Παράλληλα επεσήμανε πως, «όλοι θυμάστε τα έργα του, τα λόγια του, τη δημιουργική παρουσία του δεκαεπτά χρόνια εδώ στη Δράμα. Τα θυμάστε όλα και προπαντός θυμάστε το μακαριστό μητροπολίτη Παύλο επειδή ζει εν Χριστώ. Έτσι και ο μακαριστός κυρός Παύλος θα χαίρεται με μας εν Κυρίω και εμείς θα συνεχίζουμε εν Κυρίω με αγαθές ελπίδες και με τις ευχές του άμεσου προκατόχου μας και των προγενομένων», κατέληξε ο μητροπολίτης Δωρόθεος.

Μετά το τέλος του μνημοσύνου όλοι οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο μοναστήρι Αναλήψεως του Σωτήρος (Σίψα), όπου βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού ιεράρχη και τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ