Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:54

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνίας: “Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν την Αγία Σοφία για να εκφράσουν και να κεφαλαιοποιήσουν τις απόψεις τους και τις πολιτικές τους” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους αποδίδει το προκλητικό σόου Ερντογάν στην Αγία Σοφία ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σχολιάζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» τη φιέστα για την Άλωση της Πόλης.

«Χρησιμοποιούν το μνημείο για να εκφράσουν, να κεφαλαιοποιήσουν τις απόψεις και τις πολιτικές τους που πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω προκεμαλικά σε μια οθωμανική αντίληψη του ρόλου του ισλαμισμού και της Τουρκίας και που εμφανίζεται με νέες νεοοθωμανικές αντιλήψεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης.

Για τη χθεσινή επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο μητροπολίτης σχολίασε ότι δεν υπάρχουν επεκτατικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα και πως ένα μνημείο πρέπει να γίνεται σεβαστό ειδικά αφού η Τουρκία το έδωσε σε χρήση λατρείας σε μια συγκεκριμένη λατρεία.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε μάλιστα πως, «η Τουρκία ξέρει να κεφαλαιοποιεί κάθε πρόκληση που κάνει και για εσωτερικό και για εξωτερικό όφελος». Έφερε δε ως παράδειγμα την άρνηση ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και την προσπάθεια της Άγκυρας να συνδεθεί με το καθεστώς του ψευδοκράτους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ