Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 | 7:06

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μεσσηνίας: “Δεν είναι ευχάριστο το γεγονός του πολέμου ειδικά όταν παραβιάζονται διεθνής συνθήκες και συμφωνίες”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

«Δεν είναι καθόλου ευχάριστο το γεγονός του πολέμου και ειδικά όταν παραβιάζονται διεθνής συνθήκες και συμφωνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με αφορμή τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου.

Όπως τόνισε μάλιστα δεν είναι καθόλου ευχάριστο, «το να βλέπουμε ανθρώπους να δοκιμάζονται για να επικρατήσουν κάποιοι λαοί εναντίον άλλων», ενώ παράλληλα ευχήθηκε να επικρατήσει, «το πνεύμα της ειρήνης, της καταλλαγής και της συμφιλίωσης».

Πρόσθεσε δε «να κυριαρχήσει η διπλωματική οδός και διαδικασία ώστε να ξαναβρούν πάλι την ισορροπία τους και την ευστάθειά τους τα έθνη και οι λαοί».

Ο κ. Χρυσόστομος μιλώντας για το συνέδριο υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό γιατί αφορά το μείζων θέμα του Ολοκαυτώματος και των Γενοκτονιών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν, ενώ εξήρε και τη σπουδαιότητα διεξαγωγής μιας τέτοιας διοργάνωσης για την πόλη της Καλαμάτας.

Ακολούθησε το συνέδριο κατά την έναρξη του οποίου χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία της πρώτης ημέρας εργασιών από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παγκοσμίου Εβραϊκού Οργανισμού, Μάρκ Βάιτζμαν με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα και ο αγώνας για την ιστορία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο».

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν και άλλες ενδιαφέρουσες εισηγήσεις οι οποίες αφορούσαν τον συστηματικό διωγμό και τη γενοκτονία διαφόρων εθνικών, θρησκευτικών και πολιτικών ομάδων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το συντονισμό της πρώτης ημέρας εργασιών είχε η Ευρωβουλευτής κα Άννα-Μισέλ Ασημακούλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ