Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 23:51

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Λαρίσης: “Οι νέου τύπου ταυτότητες έτσι όπως πρόκειται να εκδοθούν είναι θεολογικώς αδιάφορες” (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Οι νέου τύπου ταυτότητες έτσι όπως πρόκειται να εκδοθούν είναι θεολογικώς αδιάφορες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος μετά από ερώτηση που δέχτηκε για τις διαμαρτυρίες και αντιδράσεις που προκαλεί σε ορισμένους χριστιανούς η έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

Ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στο action24, σημείωσε μάλιστα πως, «υπάρχει ένα έλλειμμα ενημέρωσης και πολλές φορές ο κόσμος ανησυχεί. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο θεολογικό όσο θέμα πολλές φορές κακής χρήσης του διαδικτύου ή και πληροφοριών που κυκλοφορούν σε αυτό», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως, «εγώ βλέπω με συμπάθεια όλους αυτούς τους ανθρώπους που από ένα φόβο ξεκινούν και κάνουν αυτά τα οποία κάνουν και δεν νομίζω ότι μπορούμε να καταδικάσουμε αλλά καλύτερα να ενημερώσουμε και νομίζω ότι μέσα από την ενημέρωση βγαίνουν πολύ περισσότερα και καλύτερα συμπεράσματα», ξεκαθάρισε.

Ο ιεράρχης ακολούθως υπογράμμισε πως, «περιμένω μία μεγαλύτερη υπευθυνότητα και έναν μεγαλύτερο σεβασμό από τα κυβερνητικά ιδίως στελέχη, προκειμένου να πείσουν τον πολίτη και όχι να τον κοροϊδέψουν και να τον απομειώσουν και να εξηγήσουν τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί με αυτή τη νέα ταυτότητα».

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Λαρίσης τόνισε πως, «αυτοί που στέκονται σε ουρές στα αστυνομικά τμήματα κάνουν μόνοι τους αυτό που θέλουν να αποφύγουν, αυτοφακελώνονται. Δηλαδή, όσοι έχουν ταυτότητα παλαιού τύπου καταλαβαίνετε σε ποια κατηγορία πολιτών θα εμπίπτουν. Όποιος θα βλέπει ταυτότητα που έχει εκδοθεί τον Αύγουστο του 23 θα καταλαβαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός που τη φέρει έχει συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό και φοβίες», σημείωσε

Απαντώντας στο εάν ο ίδιος θα πάρει τη νέα ταυτότητα, ο κ Ιερώνυμος επεσήμανε πώς, «με αυτά που μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι στη νέα ταυτότητα δεν θα υπάρχουν στοιχεία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά μόνο ταυτοποίησης προσώπου, δεν έχω προσωπικά πρόβλημα να παραλάβω τη νέα ταυτότητα», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ