Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:39

ΚΥΠΡΟΥ: Υπέρ των μέτρων – Ενάντια στους αρνητές της μάσκας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ιδιαίτερα θετικός προς τα μέτρα που έχει λάβει η Κυπριακή κυβέρνηση κατά της πανδημίας φάνηκε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου σε δηλώσεις του στον REPORTER της Κύπρου.

Ο Κύπριος προκαθήμενος θεωρεί μάλιστα πως τα μέτρα θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο αυστηρά ενώ σχολιάζει ιδιαιτέρως επικριτικά όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με αυτά. «Είμαι υπέρ της αυστηρότητας. Δεν πρέπει να κυκλοφορούμε χωρίς τη μάσκα, χωρίς να παίρνουμε προφυλάξεις, ώστε ούτε εμείς να τον μεταδώσουμε, ούτε να τον λάβουμε εμείς από άλλους», σημειώνει ο κ. Χρυσόστομος.

Σχετικά με το κομμάτι της Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου ήταν κατηγορηματικός πως τηρούνται όλα τα μέτρα που έχουν καθοριστεί, τόσο στη χρήση μάσκας όσο και στην τήρηση των αποστάσεων. «Είναι προσεχτικοί οι ιερείς μας. Ούτε να κολλήσουν, ούτε να μεταδώσουν σε άλλους. Δώσαμε οδηγίες παντού. Μακάρι να μας ακολουθήσουν όλοι, όπως σκέφτεται και ενεργεί η εκκλησία. Αν μας μιμηθούν όλοι, ο κορονοϊός φεύγει από την Κύπρο», υποστηρίζει.

Έχει δώσει μάλιστα οδηγίες προς τους ιερείς, που καθ’ όλη τη διάρκεια της θείας λειτουργίας δεν θεωρεί απαραίτητο να φορούν μάσκα, κατά την ώρα που κοινωνούν τους πιστούς να τη φορούν, ενώ οι πιστοί που προσέρχονται να κοινωνήσουν να κρατούν δύο και τρία μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο.

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσόστομος επανέλαβε την ανάγκη αυστηρότητας των μέτρων και υπεύθυνης στάσης από πλευράς των πολιτών. «Αν δεν φύγει δεν θα πάμε καθόλου καλά. Είμαι υπέρ της αυστηρότητας. Δεν πρέπει να κυκλοφορούμε χωρίς τη μάσκα, χωρίς να παίρνουμε προφυλάξεις, ώστε ούτε εμείς να τον μεταδώσουμε, ούτε να τον λάβουμε εμείς από άλλους» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ