Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 20:46

Κύπρος: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο συνάντησε χθες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη γειτονική χώρα.

Η επικρατούσα εκκλησιαστική κατάσταση στην Αφρικανική Ήπειρο, οι δυσκολίες, τα μελλοντικά έργα, οι δυσχέρειες του ευαγγελικού έργου της ιεραποστολής και άλλα επίκαιρα εκκλησιαστικά θέματα βρέθηκαν στη συζήτηση των δύο προκαθημένων, παρουσία του μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιου.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε, επίσης, τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Κύπρο κ. Amro Hamza με τον οποίο μίλησε για την άριστη σχέση μεταξύ των χωρών Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου, αλλά και για τον θετικό απόηχο, της προ ημερών επίσκεψης του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, στην Αίγυπτο όπου ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος βρήκε την ευκαιρία στο πρόσωπο του Αιγύπτιου Πρέσβη να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, για την αμέριστη αγάπη και το σεβασμό τόσο του ιδίου όσο και της χώρας του προς τον Παλαίφατο Αλεξανδρινό Θρόνο, δωρίζοντας ένα οικόπεδο σε κεντρικό σημείο της Νέας Διοικητικής Πρωτεύουσας της Αιγύπτου, την νεότερη Πρωτεύουσα του κόσμου, όπου θα χτιστεί ο Ναός προς τιμήν του Άγιου Ιωάννου του Ελεήμονος τον εξ Αμαθούντος της Κύπρου και το κέντρο φιλίας των λαών (Αιγύπτου, Ελλάδος και Κύπρου).

Την ίδια ημέρα ο κ. Θεόδωρος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Γ. Προδρόμου, όπου συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας στην Αφρική, για τον τρόπο στήριξης των φοιτητών και ενημέρωσε ο Μακαριώτατος τον κ. Υπουργό για την υπό ίδρυση Κέντρου Μελετών και Διαλόγου καθώς και Θεολογικής Ακαδημίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που θα εδρεύει στο Κάιρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ