Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 5:11

Κορωνείας: “Το θάρρος χωρίς την αγάπη προκαλεί πληγές στους άλλους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με αναφορές στον Επίσκοπο Πατάρων Μελέτιο και τα χώματα του Χορόσκιοϊ της Μαγνησίας εορτάστηκε η μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον ομώνυμο ναό της Νέας Ιωνίας.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ένας “μικρασιάτης”, ο μητροπολίτης ΚΟρωνείας Παντελεήμων που έλκει την καταγωγή του από την αλυσμόνητες πατρίδες.

Ο κ. Παντελεήμονας μίλησε για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας που, διωγμένοι απο τις πατρογονικές τους εστίες, έφεραν στην Ελλάδα ότι πιο πολύτιμο είχαν, τις εικόνες και τα λείψανα των Αγίων τους και έστησαν γύρω από αυτά τις καινούργιες εστίες τους στην μητέρα Ελλάδα. Επίσης έχτισαν ναούς καθώς ήταν άνθρωποι με υψηλό εθνικό και θρησκευτικό φρόνιμα. Είχαν εμπνευστή τους τον αείμνηστο Επίσκοπο Πατάρων Μελέτιο, που συγκακουχήθηκε με τον λαό του Θεού, με βίο αποστολικό και ασκητικό.

Από το Χορόσκιοϊ της Μαγνησίας έφεραν την εικόνα της Αγ. Αναστασίας, που βρίσκεται σήμερα ως «θησαυρός άσυλος και όλβος πολυτελής» στον Ι. αυτό Ναό.

Ο μητροπολίτης Κορωνείας αναφέρθηκε σε δύο χαρακτηριστικά της αγίας Αναστασίας, το θάρρος και την αγάπη της.

Όπως είπε “Το θάρρος χωρίς αγάπη μπορεί να εκφυλιστεί σε θράσος και να προκαλεί πληγές στους άλλους. Άνθρωπος θαρραλέος χωρίς αγάπη είναι κάποτε και επικίνδυνος.
Αλλά και η αγάπη χωρίς θάρρος είναι μια άνευρη αγάπη, που φοβάται να ανοιχθεί προς τους άλλους. Χρειάζεται θάρρος, ώστε η αγάπη μας να σπάσει το κέλυφος του εγωισμού μας και να ανοιχθεί προς τους άλλους έμπρακτα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ