Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 20:01

Κηφισίας: “Mαρτυρία Ιησού Χριστού, δίνουμε όλοι όσοι ζούμε χριστιανικά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνας της θαυματουργού στον ομώνυμο ναό της Εκάλης.

Στον όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο οικείος μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος συμπαραστατούμενος από ιερείς όμορων ενοριών.

Ο κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του τόνισε πως οι άγιοι ήταν άνθρωποι που γεννήθηκαν κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή μέσα στην ιστορία όπως όλοι οι άνθρωποι και αναφέρθηκε στα διάφορα σημεία που διακρίνουν τους Αγίους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην μαρτυρία και το μαρτύριο λέγοντας πως “η μαρτυρία είναι ομολογία της Αλήθειας και μαρτυρία Ιησού Χριστού δίνουμε όλοι όσοι ζούμε χριστιανικά και συγκρουόμαστε με το κακό και τα έργα του σκότους”.

Υπογράμμισε πως “η μαρτυρία και η ομολογία είναι σημαντικότερη από το μαρτύριο, είτε αυτό είναι δι’ αίματος ή της συνειδήσεως”

Ο κ. Κύριλλος επεσήμανε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ότι “η Αγία Μαρίνα έδωσε μαρτυρία ότι ο Χριστός δεν είναι ένας ηθικολόγος δάσκαλος ή θαυματοποιός αλλά ο Αναστάς Κύριος Ιησούς Χριστός. Και η Εκκλησία δεν είναι για να καλύψει κάποιο συναισθηματικό κενό, αλλά είναι το θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού και η Ευχαριστιακή Σύναξη που τελείται”.

Το απόγευμα στις 8 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία η πάνδημη λιτάνευση της εικόνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ