Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 21:03

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Κερκύρας: “Η πατρίδα μας παρέδωσε την ελευθερία της στα ξένα κέντρα της παγκοσμιοποίησης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ο σύγχρονος άνθρωπος αυτοπαγιδεύθηκε και έχασε την ελευθερία του», τόνισε από την Κέρκυρα ο επιχώριος μητροπολίτης Νεκτάριος.

Από τον ιερό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιμαρίου, όπου ο κ. Νεκτάριος το πρωί της Κυριακής, προεξήρχε της θείας λειτουργίας, ανέφερε πως, «η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου είναι παγιδευμένη σε ξένες επιταγές», επισημαίνοντας πως ακόμη και η πατρίδα μας, «είναι ανελεύθερη αφού παρέδωσε την ελευθερία της, στα ξένα κέντρα της παγκοσμιοποίησης ή της λεγόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης», υπογράμμισε.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, οι άνθρωποι σήμερα, «έπαψαν να επικοινωνούν αγαπητικά με τον διάλογο, με τα συναισθήματα και με την αγάπη, γιατί παραδόθηκαν στη ζωή του διαδικτύου και της ψευδούς πληροφόρησης».

Ο ιεράρχης στη συνέχεια, επεσήμανε πως, «ο Θεός μπαίνει στη ζωή μας, στα προβλήματα μας στις αποφάσεις μας ή και στα διλήμματά μας, μόνο όταν εμείς του το επιτρέψουμε με το κάλεσμα της πίστεώς μας. Ο Θεός μας χάρισε την ελεύθερη βούληση και ποτέ δεν μπαίνει στη ζωή μας, περιφρονώντας το δώρο της ελευθερίας που μας έδωσε», σημείωσε ο κ. Νεκτάριος.

Στο τέλος, ο μητροπολίτης, έκλεισε ευχόμενος προς τους ανθρώπους για τη νέα χρονιά, «να είναι ένα έτος αλλαγής για τον κάθε ένα από εμάς, από την υποδουλωμένη νοοτροπία και να βρούμε σιγά σιγά την πνευματική μας ελευθερία, μέσα από την αληθινή πίστη και την δυνατή προσευχή μας στον Κύριο». 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ