Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 19:57

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: Επέτειος μνήμης για την πυρπόληση και απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν στην Καλαμπάκα οι εκδηλώσεις μνήμης για την πυρπόληση και απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τα οποία έλαβαν χώρα πριν από εβδομήντα οχτώ ολόκληρα χρόνια με διαφορά μόλις ενός έτους μεταξύ τους.

Σήμερα το πρωί στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος, τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος του μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου, ο οποίος πλαισιωνόταν από τους εφημερίους του ναού και τον αρχιδιάκονο της μητρόπολης.

Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για όλους μας καθώς μας υπενθυμίζει τα δεινά και τους αγώνες των προγόνων μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά στη σύντομη ομιλία του ο μητροπολίτης Σταγών τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα και την αξία που έχουν αυτές οι εκδηλώσεις, αφού όπως διευκρίνισε “έτσι διατηρείται άσβεστη η ιστορική μνήμη.

Αμέσως μετά ο κ. Θεόκλητος τέλεσε την επίσημη Δοξολογία παρουσία των αρχών της πόλης, ενώ στη συνέχεια ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας κ. Μέκρας Δημήτριος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ναού, ενώ πριν από την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ