Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 16:59

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑΓΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟ

Ιεροσόλυμα: Με λαμπρότητα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε πριν από λίγο στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η λειτουργία της Αφής του Αγίου Φωτός.

Κατά το τυπικό, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα δέσμη με τριάντα τρία κεριά και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα, υπό τον χαρμόσυνο ήχο από τις καμπάνες του Ναού της Αναστάσεως.

Μετά την Αφή, ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑΓΩΝ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟ

Λίγο νωρίτερα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, ο οποίος βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Ο κ. Θεόκλητος έγινες δεκτός με εγκάρδιο τρόπο από τον Πατριάρχη της Σιωνίτιδος γης κ. Θεόφιλο, ο οποίος του προσέφερε ως δώρο ένα πολύτιμο αρχιερατικό εγκόλπιο.

Το απόγευμα το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή σε ειδικό φανάρι ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ θα το μεταφέρει από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περίπου στις 19:30 με αεροσκάφος της AEGEAN και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ