Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:35

Εξαδάκτυλος: Ορισμένοι κληρικοί ακολουθούν μία τακτική που μέσα της έχει δεισιδαιμονία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου και μέλος της επιτροπής του υπουργείου υγείας για τoν κορονοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού όπως αυτά παρουσιάζονται ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο μεταξύ αυτών και η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, κληθείς να σχολιάσει “τη στάση των διάφορων παραεκκλησιαστικών κύκλων που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον εμβολιασμό”, με τον ίδιο να επισημαίνει πως είναι γνωστό το πρόβλημα αυτό που υπάρχει στους κόλπους της Εκκλησίας”.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως η επίσημη Εκκλησία όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, “τοποθετήθηκε με έναν απολύτως θετικό, υποδειγματικό και άκρως βοηθητικό τρόπο για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι μας να εκφράσουμε το σεβασμό μας και τις ευχαριστίες μας προς αυτή”. 

Ωστόσο, στη συνέχεια δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη στάση ορισμένων κληρικών που -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- ανήκουν κυρίως στον κατώτερο κλήρο, “οι οποίοι δεν ακολουθούν την ίδια τακτική αλλά ακολουθούν μία τακτική η οποία έχει σε μεγάλο βαθμό δεισιδαιμονία μέσα της και αυτό είναι πολύ κακό”, ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως πως όλοι αυτοί επηρεάζουν ανθρώπους. “Για αυτό θα πρέπει με ηρεμία να εξηγηθούν όλα τα πράγματα και να επαινεθούν διάφορες πρωτοβουλίες όπως αυτή του μητροπολίτη Λαρίσης και άλλων μητροπολιτών ώστε να είναι αυτοί που θα αποτελέσουν τους φωτεινούς φάρους προς τους οποίους θα κατευθυνθούν οι άνθρωποι που ακόμη δεν έχουν διαβεί το κατώφλι του εμβολιαστικού κέντρου”, κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ Ο4:30”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ