Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 21:07

Η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την 28η Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρος παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονα, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πηλουσίου κ. Νάρκισσο, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας και Ταμιάθεως κ. Γερμανό, Προϊστάμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ως και της επιμνημόσυνης δεήσεως υπέρ των πεσόντων Αιγυπτιωτών αγωνιστών κατά το εθνικό έπος του έτους 1940.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Ιωάννης Πυργάκης, ο οποίος ανέγνωσε και το εόρτιο μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γεωργίου Κώτσιρα προς τον απόδημο Ελληνισμό, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Ανδρέας Βαφειάδης, η Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος κα Μαρία Φορμόζη, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Αλίκη Αντωνίου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των ελληνικών εκπαιδευτηρίων και άλλοι επίσημοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ