Πε, 13/06/24 | 0:06

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ

Επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης της ιεράς μονής του αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επί της ευκαιρίας των εορταστικών εκδηλώσεων επί της ιεράς μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου έλαβαν χώρα την Πέμπτη τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης της ιεράς μονής, η οποία πρόσφατα ανακαινίστηκε ευλογία και έμπνευση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

Ο αγιασμός των εγκαινίων τελέστηκε από τον κ. Θεόδωρο, παρουσία των μητροπολιτών Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου και Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμωνος Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και μέλος αυτής.

Επίσης τίμησαν τα εγκαίνια με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου και η Πρέσβης της Κύπρου κα Πόλυ Ιωάννου. Παρέστησαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και των Αραβόφωνων Κοινοτήτων καθώς και άλλοι φορείς, Καθηγητές και Ερευνητές.

Ο Μακαριώτατος στον χαιρετισμό του και προτού γίνουν τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας των εγκαινίων τόνισε ότι η βιβλιοθήκη μετά την ανακίνηση της περιλαμβάνει πλέον παλαίτυπα και τόμους σε πολλές γλώσσες κατά βάση θεολογικά και εκκλησιαστικά αλλά και ιστορικά και φιλολογικά, τα οποία θα είναι στην διάθεση των ερευνητών.

Επίσης αφιέρωσε την βιβλιοθήκη εις Μνήμην του Μακαριστού πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρού Σιλβέστρου (1569-1590), ο οποίος καταγόταν από την Κρήτη και επί Πατριαρχίας του διέσωσε τα αρχεία και τα χειρόγραφα του Πατριαρχείου της εποχής εκείνης.

Τέλος ο Μακαριώτατος συνεχάρη τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό, για το έργο που επιτελεί στην Ιερά Μονή και ευχαρίστησε τους συντηρητές, τους βιβλιοθηκάριους και τα διάφορα συνεργεία για την συνεργασία με την ιερά μονή και το άριστο αποτέλεσμα της ανακαίνισης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ