Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 22:38

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ

Δημητριάδος: “Ο Χριστός ανέβηκε στο σταυρό να σώσει τον κόσμο και εμείς βιαζόμαστε να κατακρίνουμε τους ανθρώπους” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με αφορμή την Κυριακή Προ της Υψώσεως.

«Γιατί ο Θεός δεν έστειλε τον Υιό του στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο αλλά για να σωθεί ο κόσμος δι’ αυτού.” Μ ’αυτά τα λόγια καταλήγει η ευαγγελική περικοπή για να μας επισημάνει ότι ο Χριστός ανέβηκε πάνω στον Σταυρό για να σώσει τον κόσμο», επισημαίνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα «εμείς βιαζόμαστε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε τους ανθρώπους. Βιαζόμαστε να καταδικάσουμε, να στιγματίσουμε κι έτσι οι άνθρωποι πολλές φορές αντί να ακούν από εμάς τον λόγο του εσταυρωμένου Ιησού που απλώνει τα χέρια και συγχωρεί όλον τον κόσμο, πονούν οι άνθρωποι γιατί δε νιώθουνε ότι αγαπάμε αλλά ότι κρίνουμε και καταδικάζουμε», σημειώνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης ωστόσο καταλήγει λέγοντας πως «όσο πορευόμαστε για να προσκυνήσουμε και πάλι τον σταυρό του Κυρίου μας πρέπει να αφήσουμε την καρδιά μας να αγαπήσει, να συγχωρήσει, να ταπεινωθούμε, να ανέβουμε να σταυρωθούμε κι εμείς, όπως ο Χριστός για τους άλλους. Αυτό σημαίνει μαθητής του Χριστού».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ