Σάββατο 4 Μαΐου 2024 | 7:45

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ

Δημητριάδος: “O Χριστός θέλει να ξεπεράσουμε κάθε όριο της αληθινής αγάπης και να αγαπάμε και τους εχθρούς μας” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για την Κυριακή Β΄ Λουκά.

«Εσείς να αγαπάτε τους εχθρούς σας. Αλήθεια, με αυτά τα λόγια ο Χριστός απευθύνεται σε όλους μας. Μήπως μας ζητάει πολλά; Μήπως τελικά αυτό είναι αδύνατο; Ναι, αλλά ο Χριστός μας θέλει δυνατούς», σημειώνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «θέλει να ξεπεράσουμε κάθε όριο της αληθινής αγάπης. Θέλει να φτάσουμε στην κορυφή. Να αγαπάμε και τους εχθρούς μας. Αυτό σημαίνει μαθητής του Χριστού. Μπορώ να το κάνω αυτό πραγματικότητα στη ζωή μου; Υπάρχει ο δρόμος και ο τρόπος; Ένας δρόμος υπάρχει: Να αγαπήσω τον Χριστό με την καρδιά μου. Κι όταν νιώσω σε ποιόν ανήκω, τότε θα τον μιμηθώ. Και τότε, θα έχω τη δύναμη μαζί του να αγαπήσω και τους εχθρούς μου», επισημαίνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης καταλήγει ωστόσο με τη διαπίστωση πως, «αυτός είναι ο Χριστός, κι αυτός είναι ο χριστιανός, κι όποιος το επιχειρήσει θα καταλάβει ότι αξίζει τον κόπο, να αγαπάμε τους εχθρούς μας. Αυτό σημαίνει αληθινή επανάσταση».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ