Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 12:04

ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ

Δημητριάδος: “Να μην παρασυρθούμε από τους ψευδοπροφήτες της εποχής μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο φαινόμενο των ψευδοπροφητών οι οποίοι προσποιούνται ότι δήθεν θα σώσουν την εκκλησία αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος το απόγευμα της Δευτέρας από την πανηγυρίζουσα ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

“Εκμεταλλεύονται την αφέλεια πολλών, οι οποίοι πιστεύουν και το παραμικρό. Δημιουργούν οπαδούς, ως γνήσιοι ψευδοπροφήτες, γιατί οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ότι κάπου ανήκουν, ότι κατέχουν μια αλήθεια που τους ξεχωρίζει από τους άλλους, ότι έχουν εξασφαλισμένη την σωτηρία ενώ όλοι οι άλλοι είναι καταδικασμένοι στην απώλεια”, σημείωσε ο ιεράρχης. 

Ο Σεβασμιώτατος επέστησε την προσοχή των πιστών διότι όπως τόνισε, “σε κάθε εποχή δίδεται μια αφορμή για να αναδεικνύονται ψευδοπροφήτες. Μάλιστα, η εποχή μας προσφέρεται για κάτι τέτοιο και αντί να εμπιστευθούμε τον λόγο της Εκκλησίας μας, ενίοτε παρασυρόμαστε σε καταστάσεις διχαστικές με ευθύνη των κατά καιρούς ψευδοπροφητών” .

“Να είστε πιστοί στην Εκκλησία μας και να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να παρασυρθείτε από τους ψευδοπροφήτες της εποχής μας. Αυτό που θα μας σώσει είναι η ενότητά μας, η αλήθεια του Κυρίου, όπως την διδάσκει η Εκκλησία μας. Είμαστε βαπτισμένοι εν ονόματι της Αγίας Τριάδος, κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Τίποτε δεν μπορεί να μας στιγματίσε”, κατέληξε ο κ. Ιγνάτιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ