Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 4:24

Δημητριάδος: “Κάποιοι έχουν βαλθεί να σταυρώσουν την Εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον σταυρικό δρόμο που οφείλουν να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να είναι μαζί με τον Χριστό αναφέρθηκε στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος από τον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου.

“Ο Χριστός είναι ειλικρινής. Όσοι θέλουν να είναι μαζί Του, θα πιουν το ποτήρι που κι Εκείνος ήπιε και θα βαδίσουν δρόμο σταυρικό, που θα οδηγεί, όμως, στην εμπειρία της Ανάστασης”, τόνισε χαρακτηριστικά για να αναφερθεί στη συνέχεια και σε έναν ακόμη σταυρό που καλούμαστε σήμερα να σηκώσουμε, τον “σταυρό της πανδημίας”, όπως είπε, την “παιδαγωγία που επέτρεψε ο Θεός, που καλούμαστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε”.

“Ιδιαίτερα οι άνθρωποι του Θεού, καλούμαστε να σηκώσουμε τον σταυρό, γιατί από τη δική μας στάση εξαρτάται και ο αδελφός μας, ο συνάνθρωπός μας. Καλούμαστε ν’ αποδείξουμε έμπρακτα ότι είμαστε του Χριστού, γιατί Εκείνος μας καλεί να φέρουμε τον σταυρό της αληθινής αγάπης, όπως έπραξε και ο Ίδιος με εμάς. Βαδίζουμε προς την Μεγάλη Εβδομάδα σταυρωμένοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος.

Αναφερόμενος στη συνέχεια σε ερώτημα που δέχθηκε πρόσφατα για το αν κάποιοι “σταυρώνουν” την Εκκλησία, ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε: “Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι διωγμός, αλλά η εικόνα υπάρχει. Κάποιοι έχουν βαλθεί να σταυρώσουν την Εκκλησία. Η απάντησή μας είναι απλή: Η Εκκλησία του Χριστού γνωρίζει από σταυρούς. Αυτό είναι το κήρυγμά Της: Χριστός Εσταυρωμένος”.

“Η Εκκλησία είναι σταυρωμένη, ταυτόχρονα, όμως και αναστημένη”, πρόσθεσε με νόημα, “αυτό διαφεύγει από εκείνους που επιδιώκουν να σταυρώσουν την Εκκλησία και τον λαό Της, ότι όσο πιο βαθειά καρφώνονται τα καρφιά, τόσο πιο ένδοξη είναι η Ανάσταση του Χριστού, της Εκκλησίας και των πιστών. Καλούμαστε, λοιπόν, να βιώσουμε την εμπειρία της σταυρώσεως και αυτή την Μεγάλη Εβδομάδα. Όμως, πρέπει να φανούμε αντάξιοι της μεγάλης Θυσίας του Χριστού μας και να φέρουμε και τους δικούς μας σταυρούς, με ήθος, με ηρεμία, με σώφρονα στάση που δεν φέρει σε κίνδυνο κανένα, αλλά ταυτόχρονα, με ακλόνητη ελπίδα και πίστη ότι ζει Κύριος ο Θεός. Αν ακολουθήσουμε τα δικά Του βήματα της προσφοράς και της Θυσίας, τότε, μετά την Σταύρωση και τον Γολγοθά, θα έλθει η Ανάσταση!”, ανέφερε κλείνοντας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ