Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 17:15

Δημητριάδος: Χάρη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο διασωθήκαμε στα 400 χρόνια της σκλαβιάς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αναφορά στην θλιβερή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης αλλά και στον ξεριζωμό από τη γη της Μικράς Ασίας έκανε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου.

Ο κ. Ιγνάτιος με αφορμή ότι λειτούργησε στον προσφυγικό ναό τόνισε ότι “οι Μικρασιάτες πρόσφυγες κράτησαν ζωντανή την μνήμη του Ναού της Αγίας Φωτεινής στην Σμύρνη. Οι άνθρωποι εκείνοι έφεραν μαζί τους την εμπειρία της Λατρείας της Εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος, επεσήμανε ότι “τα κειμήλια που διασώθηκαν από έναν ολόκληρο πολιτισμό, που χάθηκε στα ματωμένα χώματα της Μικράς Ασίας, ανήκουν στην Θεία Λατρεία, γιατί οι πατέρες μας γνώριζαν τον σκοπό της ζωής και ενώ απολάμβαναν τις χαρές και την αξία του πολιτισμού τους, ξεχώριζαν ένα πράγμα, την ζωντανή Λατρεία του Θεού και διέσωσαν τις Εικόνες, τα Ευαγγέλια, τα Λείψανα των Αγίων, για να κτίσουν από τον μηδέν μια καινούργια ζωή. 

Έκλεισε επισημαίνοντας ότι “Ας σκεφθούμε μόνο τί έχει μείνει σήμερα από τον πολιτισμό της Κωνσταντινούπολης, που καταλύθηκε σαν χθες το 1453: το ταπεινό Φανάρι, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να λειτουργεί και να τελεί την Θεία Ευχαριστία. Χάρη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κι εμείς διασωθήκαμε στα τετρακόσια και πλέον χρόνια της σκλαβιάς. Αυτή είναι η αλήθεια της Εκκλησίας μας, που πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ