Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 9:22

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Αμερικής: “Ο εμβολιασμός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να κρατήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ασφαλείς”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με το υπουργείο υγείας και ανθρωπίνων υπηρεσιών των ΗΠΑ και τα νοσοκομεία υγείας της Νέας Υόρκης, συνεργάστηκε επιτυχώς τις προηγούμενες ημέρες η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ώστε να βοηθήσει στην ενίσχυση της πρόσβασης για τα εμβόλια.

Όπως επισημαίνει, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, με μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «σκοπός δεν είναι μόνο ο εμβολιασμός των ενοριτών της ελληνορθόδοξης κοινότητας, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως οι ενορίες είναι χώροι για το δημόσιο καλό, «όπου μπορούμε να συγκεντρωθούμε χωρίς κρίση, για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Να φροντίζουμε για την υγεία ολόκληρου του ανθρώπου, ψυχής και σώματος».

Αναφερόμενος ωστόσο στην σημαντικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Ελπιδοφόρος τονίζει πως, «σε αυτή την πανδημία, ο εμβολιασμός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος, για να κρατήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ασφαλείς και ειδικά τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους γείτονές μας, που είναι πιο ευάλωτοι».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συνεργασία, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, βρέθηκε στον άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, μία από τις πέντε ελληνορθόδοξες εκκλησίες σε όλη τη Νέα Υόρκη, που προσφέρθηκαν εθελοντικά να λειτουργήσουν ως κινητός χώρος εμβολιασμού, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που διενεργεί τους ελέγχους και να συνομιλήσει μαζί τους.

«Συζητήσαμε πως διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες, μπορούν να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τους χώρους και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, για να υποστηρίξουμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο, σε περιόδους αβεβαιότητας», καταλήγει στο μήνυμά του, ο κ. Ελπιδοφόρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ