Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 4:26

Αλεξανδρουπόλεως: Τραγωδία η σεξουαλική εκμετάλλευση – Να ξεπεράσουμε τα δεσμά του φύλου και να δούμε τον άνθρωπο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η ζωή του ανθρώπου, η ψυχή του, το σώμα του, τα αισθήματα, αυτό που λέμε ερωτική ζωή του είναι ένας συνολικός άνθρωπος. Όταν έρχεται λοιπόν κάποιος και το εκμεταλλεύεται αυτό και το εξευτελίζει ή το εκμεταλλεύεται για προσωπικό του όφελος, τότε έχουμε να κάνουμε με μια τραγωδία”, σημείωσε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος σχολιάζοντας τα σχετικά περιστατικά εκμετάλλευσης και κακοποίησης που βγαίνουν το τελευταίο διάστημα στη δημοσιότητα από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

“Αλίμονο αν ο αθλητισμός ξεπέσει τόσο χαμηλά και χρειάζεται τεράστια προσοχή να ανορθωθεί, ώστε να μπορούν οι γονείς να εμπιστεύονται στον αθλητισμό τα παιδιά τους”, συμπλήρωσε ο κ. Άνθιμος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και πρόσθεσε πως “τώρα, εκείνο που χρειάζεται είναι και οι γυναίκες, οι γυναικείοι σύλλογοι, οι γυναίκες ως προσωπικότητες χρειάζεται να δουν κάποια πράγματα από την αρχή”.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος σχολίασε και τη γενικότερη θέση που πρέπει να λάβει η γυναίκα, η οποία οφείλει “να τιμηθεί, όχι μόνο επειδή είναι γυναίκα, αλλά ανάλογα με τη σκέψη της, το μυαλό της, τα αισθήματά της, την ιδιοπροσωπεία της, με τη διαφορετικότητά της μέσα στην κοινωνία. Όχι όπως ακούω καμιά φορά να βάλουμε σε μια ποσόστωση τόσες γυναίκες, δεν είναι τιμητικό να τιμώνται οι γυναίκες και να προτείνονται για έναν κλάδο, να έχουν μια ποσόστωση επειδή μόνο και μόνο είναι γυναίκες”.

“Όπως να μην μπει ο άνδρας όταν δεν αξίζει, μόνο και μόνο επειδή είναι άνδρας”, πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος και πρότεινε “να ξεπεράσουμε αυτά τα δεσμά του φύλου και να δούμε τον άνθρωπο – είτε άνδρας είτε γυναίκα – σε μια ζυγαριά όπου θα ζυγίζεται το ειδικό του βάρος”, ενώ στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι η γυναίκα χρησιμοποιείται ακόμα και στις διαφημίσεις των τηλεοράσεων οι οποίες “προσπαθούν να μας πείσουν να πάρουμε ένα είδος, να το αγοράσουμε στην προσπάθεια την διαφημιστική μόνο και μόνο επειδή το διαφημίζουν γυναίκες και μάλιστα με έναν τρόπο περιπαθή και όχι ανάλογο του αντικειμένου, αλλά ανάλογα της διαφημίστριας. Αυτό είναι ξεπεσμός για την γυναικεία υπόσταση”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως επανέλαβε κλείνοντας την προτροπή “να ξεπεράσουμε τα δεσμά του φύλου” και συμπλήρωσε “να σεβαστούμε τους άνδρες ως άνδρες και προσωπικότητες ως σκέψη, ως αισθήματα, ως ιδιαίτερα χαρίσματα που έχει ένας άνδρας και χαρακτηριστικά όπως της κατατομής του και της αντοχής του της αντρικής και αντίστοιχα τον πλούτο τον αισθηματικό και τον πνευματικό μιας γυναίκας, επειδή ακριβώς είναι γυναίκα, είναι μάνα, είναι σύζυγος, είναι αδελφή, όχι μόνο επειδή είναι γυναίκα”.

Με πληροφορίες από το thepressroom.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ