Τρίτη 30 Απριλίου 2024 | 13:02

Κόρινθος: Η εορτή της εθνικής Παλιγγενεσίας το θέμα της ομιλίας στη Σχολή Γονέων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην 14η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιερά Μητροπόλεως μας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην «Κροκίδειο Αίθουσα», μίλησε ο κ. Δημήτριος Ράπανος, Θεολόγος – Φιλόλογος με θέμα: «Εορτή εθνικής Παλιγγενεσίας».

Αναφερθείς ο ομιλητής στην εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τόνισε την αναγέννηση και παλινόρθωση του ανθρωπίνου γένους δια της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού ενώ κατέδειξε πως η ανόρθωση του Γένους μας συνετελέσθη με αιματηρούς αγώνες προς αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, τους οποίους «πυροδότησαν» η καλλιέργεια της Εθνικής συνειδήσεως και η ανόθευτος Ελληνική γλώσσα μέσω της αληθούς Πίστεως και δια της λειτουργίας του «Κρυφού Σχολειού» και της παρουσίας των φωτισμένων διδαχών του Γένους μας, με πρώτο τον Εθνοϊερομάρτυρα Κοσμά τον Αιτωλό, ως και άλλους, χωρίς να αφομοιώσει την προσφορά των αφανών ηρώων, που αγωνίσθηκαν «για του Χριστού την πίστη την Αγία και για της Πατρίδος την Ελευθερία».

Τον εκλεκτό ομιλητή συνεχάρη με θερμούς λόγους, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Ιστορία είναι αυτή που χαράσσει την πορεία ενός Λαού, την οποία και θα πρέπει να γνωρίζουμε και να σεβόμαστε. Η Εκκλησία στην διαδρομή του Γένους μας ανά τους αιώνες κράτησε την Εθνική συνείδηση ακέραιη διατηρώντας ανόθευτα το όμαιμoν, το ομόγλωσσoν και το ομόπιστον και ευχήθηκε, κλείνοντας, η Εθνική μας Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 να αποτελέσει ευκαιρία αναγεννήσεως ως Έθνος στους δύσκολους καιρούς, που διέρχεται η Πατρίδα μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ