Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 10:51

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επίσκεψη Ρωμαιοκαθολικών φοιτητών στη μητροπολη Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο επισκέφτηκαν το Σάββατο υπότροφοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που φιλοξενούνται από την «Αποστολική Διακονία» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρόκειται για μια ομάδα τριάντα φοιτητών οι οποίοι προέρχονται από είκοσι διαφορετικές χώρες του κόσμου, είναι υποψήφιοι Κληρικοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και συμμετέχουν σε πρόγραμμα που διοργανώνει η «Αποστολική Διακονία» της Εκκλησίας της Ελλάδος για ένα μήνα και περιλαμβάνει τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας και τη γνωριμία με τον Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό. Τους φοιτητές συνόδευσε ο καθηγητής του Προγράμματος κ. Χρήστος Παλασκώνης.

Τον Καθηγητή και τους φιλοξενούμενους φοιτητές υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος τους καλωσόρισε στην Αποστολική Μητρόπολη εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του, αφού προ εικοσαετίας ο ίδιος και ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος θέσπισαν το Πρόγραμμα αυτό, στο οποίο σήμερα συμμετέχουν με θαυμάσια αποτελέσματα οι φιλοξενούμενοι φοιτητές.

Στην συνέχεια τους μίλησε για την πλούσια ιστορία της Κορίνθου, που απαριθμεί περισσότερα από 4.000 χρόνια ζωής και φυσικά για τον Απόστολο Παύλο που έδρασε και κήρυξε εδώ πριν από 2.000 χρόνια και για τις «Προς Κορινθίους Επιστολές» του και την σημασία που έχουν για τον χριστιανισμό και την εκκλησία.

Η Εκκλησία της Κορίνθου υπήρξε η πρώτη οργανωμένη Εκκλησία στην Ευρώπη και γι’ αυτόν τον λόγο οι Πάπες της Ρώμης αλληλογραφούσαν με τους Επισκόπους της Κορίνθου προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για τον τρόπο, με τον οποίο ο Απόστολος Παύλος δίδαξε τους Κορινθίους για θέματα οργάνωσης, λειτουργικής ζωής και θεολογίας, ακόμα και για τον εορτασμό του Πάσχα. Εκφράσεις, από τις επιστολές του Απ. Παύλου, όπως: «Ἡ χάρις τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ μετὰ πάντων ὑμῶν·» (Ρωμ. ιστ’, 24), «Λάβετε, φάγετε…» και «πίετε εξ αυτού πάντες…» κ.ά. έχουν περάσει στις Λειτουργίες του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Μεγάλου Βασιλείου, καθώς επίσης πολλά από τα Μυστήρια της Εκκλησίας βρίσκουν την βάση τους στις προς Κορινθίους Επιστολές Του.

Από την Κόρινθο ο Απόστολος Παύλος έγραψε και απέστειλε με την Διάκονο της Εκκλησίας των Κεγχρεών Αγία Φοίβη την προς Ρωμαίους Επιστολή του και από εδώ έγραψε και τις δύο προς Θεσσαλονικείς επιστολές του.

Ο μητροπολίτης πληροφόρησε τους φοιτητές για την σχέση των σημερινών Κορινθίων με τον ιδρυτή της τοπικής εκκλησίας, για την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφουν γι’ αυτόν, καθώς επίσης και για τις κατ’ έτος καθιερωμένες Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμή του και ολοκλήρωσε την ομιλία του κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο σύγχρονο Ποιμαντικό και Κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Κορίνθου.

Αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι φοιτητές και ο κ. Καθηγητής μετέβησαν στην Αρχαία Κόρινθο όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Αρχαίας Αγοράς και στο Βήμα του Γαλλίωνος, εντός του Αρχαιολογικού χώρου. Ο Σεβασμιώτατος αποχαιρέτησε τους προσκεκλημένους με αναμνηστικές ευλογίες και μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου προκειμένου να εμπνέονται από τον Μέγα Απόστολο μας.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ