Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 3:15

ΠΑΥΛΟΥ «ΣΦΡΑΓΙΣ» Η ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου της μητρόπολης Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο η παρουσίαση της δευτέρας εκδόσεως του βιβλίου “Παύλου «σφραγίς» Η Κορίνθου Εκκλησία στον Χρόνο” το οποίο εξέδωσε η Μητρόπολη Κορίνθου επαυξημένο και συμπληρωμένο με δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ιεροκήρυξ της μητροπόλεως Τρίκκης Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, κληρικοί της μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον Ιεροκήρυκα της μητροπόλεως και Ηγούμενο της Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου Αρχιμανδρίτη Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος αρχικά συνέδεσε το παρελθόν της λαμπρής παρουσίας της τοπικής εκκλησίας με το παρόν και την προσπάθεια του κ. Διονυσίου να συνεχίσει το έργο του Αποστόλου Παύλου και στην συνέχεια προλόγισε τους ομιλητές.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Χρήστος Καραγιάννης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο επιμελητής τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης εκδόσεως του βιβλίου, που αναφέρθηκε στην ιστορία της Κορίνθου, στον Απόστολο Παύλο και στην σχέση του με την Κόρινθο, στην παραμονή του σε αυτή, στην ιστορία της Τοπικής μας Εκκλησίας, στην Αποστολική Διαδοχή και στα Εκκλησιαστικά Μνημεία της Μητροπόλεως Κορίνθου.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Πέτρος Θωμαΐδης, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την εκκλησιαστική ζωή της Μητροπόλεως και κυρίως στους προσωπικούς αγώνες και στην άοκνη προσφορά του κ. Διονυσίου που κυριολεκτικά αναστύλωσε τόσο πνευματικά όσο και υλικά την Μητρόπολη, ανακαινίζοντας ψυχές κληρικών, πιστών ως και ιστορικά κτήρια, ταυτίζοντάς τον με τον αοίδιμο προκάτοχό του, τον από Κορίνθου Αρχιεπίσκοπο, Αντιβασιλέα και Πρωθυπουργό κυρό Δαμασκηνό Παπανδρέου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Διονύσιος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος έκανε μια αναδρομή στα πρώτα και δύσκολα χρόνια της καταστάσεως του ως Επισκόπου στην Αποστολική Μητρόπολη, διευκρινίζοντας πως ό,τι γίνεται στον χώρο της Εκκλησίας γίνεται πάντοτε εν Αγίω Πνεύματι και ας το αμφισβητούν κάποιοι.

Επεσήμανε ότι με πολλές δυσκολίες εργάστηκε και με την χάρη του Θεού συνετέλεσε, ώστε η «σφραγίδα» του Αποστόλου Παύλου να μην σβήσει από την Κορινθία. Η «επιστράτευση» στελεχών εκκίνησε με τον Κεγχρεών κ. Αγάπιο, τον πρώτο του συνεργάτη, ο οποίος ολοπρόθυμα στάθηκε σαν κερί αναμμένο και συνεχίστηκε με τον κ. Καραγιάννη, ο οποίος με την πρώτη έκδοση του παρουσιαζόμενου βιβλίου, άνοιξε ορίζοντες από το παρελθόν δημιουργώντας ένα γόνιμο παρόν, που με την σειρά του εγγυάται το μέλλον και μας δίνει φτερά για όσο καιρό ο Θεός μας επιτρέψει να συνεχίσουμε.

Με το παρόν βιβλίο, τόνισε ο Σεβασμιώτατος μπορεί κάποιος από τους επισκέπτες να γνωρίσει τα σεβάσματα και την ιστορία της τοπικής εκκλησίας προκειμένου να τα επισκεφτεί, να λάβει την χάρη και την ευλογία και να γνωρίσει την Παύλειο του Χριστού Εκκλησία.

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τους ομιλητές που παρουσίασαν το βιβλίο, τους συνεργάτες του στα γραφεία της μητροπόλεως για το έργο που έχει επιτελεστεί και περιγράφεται εντός του Βιβλίου και τους συντελεστές των έργων αυτών.

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας για την πρότυπη συνεργασία με την Μητρόπολή, καθώς και με τον λόγο τους και με την παρουσία τους και με την εν γένει στήριξη τους και τον σεβασμό προς την Εκκλησία συνετέλεσαν να επιτευχθεί η ειρήνευση, η ομόνοια και η αγάπη. Στο τέλος της εκδηλώσεως προσφέρθηκε σε όλους τους παρισταμένους από ένα αντίτυπο για μελέτη και προκοπή στην ζωή και την πίστη τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ