Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 22:42

Την μνήμη του Οσίου Νικοδήμου τίμησε η μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, εορτάσθηκε κατά το διήμερο 13- 14 Ιουλίου 2015, η Ιερά Μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο προσφάτως εγκαινιασμένος και περικαλλέστατος Ιερός Ναός του Οσίου Νικοδήμου και των Οσίων εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων Κολλυβάδων Πατέρων, ο οποίος και ευρίσκεται εις την περιοχή του Προφήτη.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νικόδημος Σκρέττας, ο οποίος και αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο πνευματικό και συγγραφικό έργο του τιμωμένου Οσίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημήτριου, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγο, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος ευρίσκεται διά ολιγοήμερη προσκυνηματική επίσκεψη εις το Άγιο Όρος.

Μετά το πέρας του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, διαβάστηκαν τα κόλλυβα του τιμωμένου Αγίου, ενώ προσφέρθηκε προς όλον τον κόσμο που παρέστη, παραδοσιακό κέρασμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ