Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 20:24

Η Πολωνική Πολιτεία τιμά τη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννη τιμά η Πολωνική Πολιτεία, για την αγάπη του και την προσφορά του στους νέους της Πολωνίας, αλλά και την συνεργασία του με το πολωνικό κράτος.

Χθες το πρωί, αντιπροσωπεία βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας, του κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετέβη στην πόλη του Λαγκαδά όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα του μακαριστού μητροπολίτη.

Ο κοιμηθείς Επίσκοπος, με αστείρευτη διάθεση αγάπης, τα περασμένα χρόνια δέχονταν ετησίως ομάδες Πολωνών νέων που φιλοξενούσε την περίοδο του θέρους στο φιλοξενείο της περιοχής Σοχού, ενώ βοήθησε άψογα την Πολωνική Κυβέρνηση στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν στην Ελλάδα.

Στον τάφο του αοιδίμου ιεράρχη τελέστηκε τρισάγιο από τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Σπουργίτη

Την αντιπροσωπεία αποτέλεσαν, από τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδος – Πολωνίας οι Daniel Milewski, πρόεδρος αυτής και τα μέλη της Tomasz Szymański και Jan Kanthak, ο Πρέσβυς της Πολωνίας στην Ελλάδα Artur Lompart και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα Patryk Panasiuk.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ