Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 12:25

Τρισάγιο στους μητροπολίτες Λαγκαδά και Καστορίας από τον Τρίκκης Χρυσόστομο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Τρισάγιο στους μακαριστούς μητροπολίτες Λαγκαδά κυρό Ιωάννη και Καστορίας κυρό Σεραφείμ τέλεσε το Σάββατο ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος. 

Ο μητροπολίτης Τρίκκης που βρέθηκε στο Λαγκαδά με αφορμή την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη κ. Πλάτωνος, μετέβη στη συνέχεια στο μνήμα του πνευματικού του πατέρα μακαριστού μητροπολίτη κυρού Ιωάννη και τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Μάλιστα, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, καθώς και ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Τρίκκης, αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, μαζί με αρκετούς κληρικούς της μητρόπολης Λαγκαδά.

Ακολούθως, ο κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Καστοριά όπου παρευρέθηκε και στην ενθρόνιση του κ. Καλλινίκου. Νωρίτερα όμως είχε την ευκαιρία να τελέσει και εκεί τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ, συνοδευόμενος από τον ιεροκήρυκα της ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Τσούτσουρα.

Να σημειωθεί, ότι το βράδυ της Παρασκευής, ο μητροπολίτης Τρίκκης τέλεσε αγρυπνία στον μητροπολιτικό ναό των Τρικάλων για την ονομαστική του εορτή και για την έκτη επέτειο από την ανάληψη των αρχιερατικών του καθηκόντων. Πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για να ευχηθούν από κοντά στον αγαπητό τους ποιμενάρχη, ενώ στο τέλος ο κ. Χρυσόστομος χειροθέτησε σε πνευματικό τον νέο ιεροκήρυκα της μητρόπολης, αρχιμανδρίτη Νικόδημο Δράκο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ