Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 13:58

Το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Λαγκαδά, κυρού Ιωάννη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Λαγκαδά, κυρού Ιωάννη, τελέστηκε σήμερα στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία για την Κυριακή των Μυροφόρων αλλά και προς τιμήν της σύναξης πάντων των εν Λαγκαδά Αγίων Πατέρων και Μαρτύρων, μια εορτή που είχε καθιερώσει ο μακαριστός μητροπολίτης Ιωάννης, έλαβαν μέρος ο τοποτηρητής της μητρόπολης Λαγκαδά, μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος καθώς και ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας.

Ο μητροπολίτης Ανδρέας στην ομιλία του κατέθεσε μερικές από τις προσωπικές του αναμνήσεις από την πολύχρονη αδελφική γνωριμία που είχαν με τον αοίδιμο Ιεράρχη κυρό Ιωάννη και την στενή φιλία που τους συνέδεε από τα χρόνια όπου ο κοιμηθείς Ιεράρχης υπηρετούσε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.

Ο μητροπολίτης Θεολόγος από την πλευρά του μίλησε με συγκίνηση για το πολυσέβαστο και προσφιλές πρόσωπο του αοιδίμου Ιεράρχου Ιωάννου αναφερόμενος στο πολυσχιδές ποιμαντικό, πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που επιτελέστηκε κατά την διάρκεια της δεκάχρονης θεοφιλούς ποιμαντορίας του τόσο στην τοπική Εκκλησία όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά.

Στη συνέχεια οι δύο Αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας Λαγκαδά που βρίσκεται πίσω από το ιερό βήμα του μητροπολιτικού ναού αγίας Παρασκευής.

Φωτογραφίες: Ι. Μ. Λαγκαδά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ