Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 15:05

Τα Άχραντα Πάθη στο Γηροκομείο Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, τελέστηκε απόψε στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου στο Γηροκομείο Αθηνών, η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Επίσκοπος Νεοχωρίου κ. Παύλος, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του Ναού, π. Θεόδωρο Γρηγοράκο.

Αναγνώστηκαν οι 12 Ευαγγελικές περικοπές, μέσα από τις οποίες εκτυλίσσονται οι τελευταίες ώρες του Ιησού Χριστού με τους Μαθητές του, η προσευχή στη Γεθσημανή, η προδοσία του Ιούδα, η σύλληψη του Κυρίου, ο διασκορπισμός των Μαθητών και η άρνηση του Πέτρου, η ανάκριση και ταπείνωση του Χριστού από τον Άννα στον Καϊάφα, τον Πόντιο Πιλάτο, και τον Ηρώδη, τους εμπαιγμούς, τα μαστιγώματα, τους εμπτυσμούς, τα κολαφίσματα, το ακάνθινο στεφάνι και την θανατική Του καταδίκη, τη Σταύρωση, τους λόγους Του επάνω στο Σταυρό, τη μετάνοια του ληστή, το «Τετέλεσται» και τα συμβάντα που ακολούθησαν, την Αποκαθήλωση και την Ταφή Του.

Η προσέλευση των πιστών ήταν συνεχόμενη, καθώς προσέρχονταν σε όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο Κύριο.

Ο κ. Παύλος αντί κηρύγματος, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των αποψινών υμνολογικών τροπαρίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ