Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 5:19

Σερρών: “Η πίστη του λαού μας δεν ζημίωσε τον τόπο αυτό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε από την Κέρκυρα ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος ότι η πίστη του κόσμου είναι αυτή που κράτησε και κρατάει ακόμα όρθια τη χώρα μας.

“Η πίστη του λαού μας στον Χριστό δεν ζημίωσε τον τόπο αυτό. Τουναντίον, τον περικράτησε τους χαλεπούς χρόνους της σκλαβιάς και του χάρισε την ελευθερία του”, τόνισε ο κ. Θεολόγος.

Ο Μητροπολίτης της Μακεδονίας, που βρίσκεται στην Κέρκυρα για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα και της απαλλαγής της νήσου από τους Αγαρηνούς το έτος 1716, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο, υπογραμμίζοντας ότι οι Άγιοι της αμωμήτου Πίστεώς μας είναι τα πολύτιμα δωρήματα της αγάπης του Θεού σε εμάς τους ανθρώπους.

Ευχήθηκε τέλος “ο Άγιος Σπυρίδων να σκεπάζει με τη Χάρη του την πατρίδα μας, που αυτό τον καιρό δοκιμάζεται και ιδίως την πολυαγαπημένη μας Μακεδονία, τον προμαχώνα του Έθνους των Ελλήνων, που ξενικά και εγχώρια κέντρα προσπαθούν να την ξεπουλήσουν”.

Ο οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, επισήμανε την ανάγκη να προστρέξουμε ξανά στον Άγιο Σπυρίδωνα στη δύσκολη περίοδο την οποία ζούμε, που επικρατεί η πνευματική σύγχυση και η απομάκρυνση από τον Θεό. “Μετά πολλής λύπης βλέπουμε τους κρατούντες να προσπαθούν να εκριζώσουν την πίστη στον Χριστό και να απαλείψουν τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας του Έθνους μας, ώστε να μας καταστήσουν αμνήμονες”.

Σήμερα τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνα μέσα στην πόλη, ενώ αναπέμφθηκε και η ειδική δέηση προς τον Άγιο από τον Μητροπολίτη Κερκύρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ