Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 12:33

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΑΘΗΣ

Σερρών: “Το συντομότερο να συνέλθει η ιεραρχία για να εκφραστεί με τρόπο ξεκάθαρο και σαφή”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Εκκλησία δεν μπορεί να σιωπήσει και δεν μπορεί να μείνει απαθής στην όποια προσπάθεια αλλοιώσεως ή περιθωριοποιήσεως του νόμου του Θεού, των νόμων της φύσεως, της αποιεροποιήσεως εν τέλει του ιδίου του ανθρώπου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος το απόγευμα της Τρίτης από τον εορτάζοντα ιερό προσκυνηματικό Ναό Αγίου Αντωνίου Στρυμονικού.

“Καλείται από τις σύγχρονες όμως προκλήσεις να εκφρασθεί συντεταγμένα, συνοδικά, νηφάλια και αποφασιστικά, με οδηγό τον αναλλοίωτο θείο νόμο, την ευθύνη που έχουμε έναντι του Θεού και του λαού του και ασφαλώς την πραγματική αγάπη στον άνθρωπο. Γι’ αυτό είναι ανάγκη το συντομότερο να συνέλθει η ιεραρχία μας για να εκφρασθεί με τρόπο ξεκάθαρο, σαφή και ενιαίο η θέση της εκκλησίας μας”, συμπλήρωσε ο ιεράρχης.

Όπως τόνισε μάλιστα, “λυπούμαστε γι’ αυτά τα οποία θρυλλούνται και επιχειρούνται επ’ εσχάτων και στην πατρίδα μας στο όνομα μάλιστα ενός μονομερούς δικαιωματισμού ή ως προσπάθεια θρησκευτικού αποχρωματισμού και ουδετεροποιήσεως της Πατρίδος μας, που δυνατόν να πλήξουν βάναυσα την ιερότητα και την ομορφιά του βασικού κυττάρου της ανθρώπινης ζωής και κοινωνίας, της οικογένειας δηλαδή, της μητρότητος, των παιδιών που τυγχάνουν μάλιστα κατά την πρόβλεψη του Ελληνικού Συντάγματος, ιδιαιτέρας προστασίας αλλά εν τέλει και το μέλλον του ευλογημένου τόπου μας, που είναι τόπος αγίων και ηρώων”.

Ο κ. Θεολόγος κατέληξε ωστλοσο λέγοντας πως, “απολύτως αυτονόητο είναι ότι σε μία ευνομούμενη χώρα όπως την Πατρίδα μας, η δημοκρατικώς εκλεγμένη Βουλή νομοθετεί και αποφασίζει. Όχι όμως σε αναντιστοιχία προς την βούληση, την θέληση και τις παραδόσεις του λαού μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ