Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 6:03

Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στο μοναστήρι της Πούτνα στη Ρουμανία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης προεξήρχε σήμερα της Θείας Λειτουργίας στο μοναστήρι της Πούτνα, με την ευκαιρία των 550 χρόνων από τη θεμελίωση του ακρογωνιαίου λίθου στον μοναστικό οικισμό. Συλλειτούργησαν πολλοί ιεράρχες της Ρουμανικής Εκκλησίας, ιεράρχες της αντιπροσωπείας που συνόδευαν τον Πατριάρχη Ιωάννη και 40 ηγούμενοι καθώς και οι ιερείς από τη Μολδαβία.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και Βουκοβίνης κ. Θεοφάνης απηύθυνε χαιρετισμό στον Πατριάρχη Αντιοχείας, αναφερόμενος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Ρουμανία για να συμμετάσχει τόσο στον εορτασμό της ημέρας αυτής – 550 χρόνια μετά τον θεμέλιο λίθο το μοναστήρι της Πούτνα- και να είναι με τον Πατριάρχη Βουκουρεστίου κ. Δανιήλ στον εορτασμό των 300 χρόνων από το θάνατο του μάρτυρα Αγίου Ανθίμου του Ιβηρίτη.

Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Δανιήλ, εξ ονόματος της Μητροπολιτικής Συνόδου, του Μητροπολίτη της Μολδαβίας και Μπουκοβίνα, εξ ονόματος του Αρχιεπισκόπου Σουτσεάβας και Ρανταούτι κ. Ποιμένα, οι επίσκοποι και ο Ηγούμενος της Μονής Μελχισεδέκ και όλοι οι πιστοί λέμε ένα εγκάρδιο “Καλώς ήρθατε Μακαριώτατε Πατριάρχα”.

Με τη σειρά του, ο Πατριάρχης Ιωάννης ευχαρίστησε για την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρουμανία, επίσκεψη η οποία έχει ως στόχο να ενισχύσει τους παλιούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας.

«Έχουμε μια ιδιαίτερή σχέση με τον Πατριάρχη Δανιήλ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας. Επισκέφθηκα πολλές ιερούς τόπους στη Μολδαβία αυτές τις μέρες και είδαμε με τα μάτια μας τον σημαντικό ιστορικό σύνδεσμο μεταξύ της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνα και Αντιοχείας Εκκλησία. Η επίσκεψή μας είναι απλώς μια ανανέωση αυτού του ιστορικούς δεσμούς. Η κοινή Ορθόδοξη πίστη μας έχει συγκεντρωθεί αυτές τις ημέρα και πήραμε μαζί και άγιοι οι οποίοι μας ευλογούν με την παρουσία τους”.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, δύο μοναχοί χειροτονήθηκαν σε διάκονο και ιερομόναχο αντίστοιχα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ