Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 9:59

Ο πανηγυρικός εσπερινός στο Ι. Προσκύνημα της Ελευθερώτριας Κοκκιναρά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στο στολίδι του Κοκκιναρά και το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Ελευθερώτριας βρέθηκε απόψε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος όπου χοροστάτησε για την εορτή της Αγίας και Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παρών ο δήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος ενώ πολύ και ο κόσμος που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, προσήλθε ευλαβικά ώστε να αναπέμψει ικεσίες στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους.

Ο κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ανδρεία των Ελλήνων που πολέμησαν εναντίον μιας υπερδύναμης. “Εάν θέλουμε να συνοψίσουμε το θαύμα που συντελέστηκε του 1940 και στο έπος που έγραψαν οι πρόγονοί μας τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν “Νίκη του πνευματος κατά της ύλης”. Διαφορετικά δεν μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός που έλαβε χώρα μεταξύ της ιταλικής αυτοκρατορίας και της φιλειρηνικής αδύναμης πατρίδας”.

Όπως είπε “ήταν παράλογο αυτό που επιχειρούσαν τότε οι Έλληνες και όμως το επέτυχαν. Έβλεπαν τον ελληνικό λαό να τα βάζει με τον Γολιάθ του ολοκληρωτισμού και του φασισμού, την μεγαλύτερη πολεμική μηχανή της εποχής εκείνης που σάρωνε στο διάβα της τα πάντα. Κανείς δεν τολμούσε να αντισταθεί. Αυτό ανέλαβε να το κάνει ο Δαυίδ, ο αδύναμος ελληνικός λαός με την βοήθεια της Παναγίας”.

Ο μητροπολίτης Κύριλλος έκλεισε λέγοντας ότι “πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην ελληνορθόδοξη παράδοση γιατί είμαστε απόγονοι εκείνων που έγραψαν το έπος του ’40 και μας δίδαξαν τη νίκη του πνεύματος επί της ύλης”.

Ο μητροπολίτης Κηφισίας επαίνεσε τον εφημέριο του προσκηνύματος αρχιμανδρίτη Νικόλαο Χαρτουλιάρη για τα εργα ευπρεπισμού του ναού και γενικά την όλη διακονία του στο ναό, λέγοντας ότι “ο π. Νικόλαος αναλώνεται καθημερινά εδώ στο Προσκύνημα της Ελευθερώτριας, και κάποια στιγμή η Παναγία θα του το ανταποδώσει”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ