Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 16:55

Ο εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερες τιμές και λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου του Απολογητού στην Μητρόπολη Ιλίου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Αθηναγόρας.

Ο πανηγυρικός εσπερινός έγινε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας και χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ, Θηβών κ. Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, οι Επίσκοποι Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος και Αβύδου κ. Κύριλλος και ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Τον πανηγυρικό λόγο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος λαμβάνοντας αφορμή από ένα σύγγραμμα του Αγίου Αθηναγόρου περί της άρνησης του Χριστού, αλλά και από τη συνολική βιωτή του Αγίου, μίλησε περίτεχνα για την άρνηση του Χριστού μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα που καταγράφονται στην Αγία Γραφή.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο κ. Αθηναγόρας δέχθηκε τις ευχές των πολλών παρευρισκομένων πιστών, οι δε αδελφές της Ιεράς Μονής προσέφεραν σε όλους κεράσματα.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ